Norsk filminstitutt

I 1961 har Dag Hammarskjöld et år igjen som FNs generalsekretær. Etterpå skal han flytte tilbake til sitt hjem på Österlen og til friheten. Men når en gammel venn dukker uventet opp i New York, begynner Dag å innse alt han måtte gi slipp på i livet. Samtidig prøver han å megle om fred i Kongo. Et umulig oppdrag ifølge mange. Et selvmordsoppdrag ifølge andre.

Om regissør og produsent

Regissør er danske Per Fly, en en av de mest kjente og anerkjente regissørene i Danmark. Hans første spillefilm Benken er første del i hans store Danmarks-trilogi, som har vunnet en lang rekke priser, de neste var Arven og Drapet. Han har også regissert flere tv-serier, og er konseptuerende regissør for den kommende sesong 2 av suksess-serien Borgen.
Norske Maipo er et av Norges ledende og mest erfarne produksjonsselskaper, med en lang rekke spillefilmer og dramaserier bak seg, blant dem Sonja, Askeladden-filmene, Flukten over grensen og serien Lykkeland. Maipo fikk nylig tilskudd fra NFI til spillefilmen Havnaa.  Selskapet drives og eies av Synnøve Hørsdal.
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Patrick Ryborn
Produksjonsselskap
Unlimited Stories Stockholm
Samprodusent
Synnøve Hørsdal
Co-produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Per Fly
Manusforfatter
Ulf Ryberg

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
81.560.003 kroner
Budsjett norsk andel:
2.400.000 kroner