Norsk filminstitutt

Vera og André er et par i 30-årene som har blitt valgt ut til en prestisjetung pitch-konkurranse, hvor de skal få sjansen til å presentere sin startup-bedrift. Når Vera før konkurransen prøver hypnoseterapi for å slutte å røyke får hun en uventet bivirkning; hun mister alle sine sosiale sperrer. André sliter med å håndtere hennes plutselige motvilje til å bry seg om hva andre tenker, og når det risikerer å ødelegge for hans egen karriere må han ta drastiske valg for å holde henne tilbake. 

Om regissør og produsent

Ernst De Geer (bildet) er svensk regissør og manusforfatter, bosatt i Stockholm. Han er utdannet ved regilinjen til filmskolen på Lillehammer og har laget flere norske kortfilmer, blant annet Amanda-nominerte Kulturen (2018).  I fjor debuterte han i det lange formatet med dramaserien Nach for Discovery+, der han har regi och har skrevet manus sammen med Mads Stegger, som også er manusforfatter på Hypnosen. Hypnosen blir De Geers spillefilmdebut.

Norske Mer Film er et svært erfarent produksjonsselskap med base i Bergen og Tromsø, og har produsert en rekke norske filmsuksesser som blant annet Ole Giævers Mot naturen, Iram Haqs Hva vil folk si og Jorunn Myklebust Syversens Disco. I 2021 er Mer Film aktuelle med filmene Gritt av Itonje Søimer Guttormsen og De uskyldige av Eskil Vogt. Maria Ekerhovd og Mer Film har også samprodusert en rekke internasjonale prosjekter, og jobber nå blant annet med storfilmen Krigsseileren. 

Produsent Elisa Fernanda er opprinnelig fra Guatemala, bosatt i Tromsø, og har produsert og også regissert flere prisvinnende kortfilmer, blant annet Liremu Barana og Njuokcamat (Tungene). Hun jobber nå med den samiske spillefilm-musikalen Arru.
Svenske Garagefilm har produsert en lang rekke kortfilmer og spillefilmer, og vunent en rekke internasjonale priser for sine produksjoner, blant annet Best First Feature Award i Berlin for Sebbe, FIPRESCI Critics Award i Toronto for Call Girl, og en rekke Gullbaggar. Garagefilm var også samprodudsent på danske Snowglobes Suicide Tourist, sammen med Mer Film og danske Snowglobe.

Om prosjektet

Sjanger
Komedie
Produsent
Mimmi Spång
Produksjonsselskap
Garagefilm International (Sverige)
Samprodusent
Elisa Fernanda Pirir
Co-produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Ernst De Geer
Manusforfatter
Ernst De Geer, Mads Stegger
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
25.06.2021
Tilskudd gitt:
1.327.500 kroner
Totalbudsjett:
11.460.000 kroner
Konsulent:
Asle Vatn