Norsk filminstitutt

En moderne tragedie om fem unge kvinner som deler en leilighet i Oslo. I løpet av en uke får vi et innblikk i hvordan kvinnene reflekterer over, og støtter hverandre i å takle livets relasjonelle utfordringer og deres møter med en motvillig og til tider ikke-aksepterende omverden.

Om regissør og produsent

Ali Parandian har sin utdannelse fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer hvor han studerte filmlyd (2010). Foruten å ha arbeidet som lyddesigner og lydlegger på filmer har han laget den prisvinnende kortfilmen No man is an island (Amanda for beste kortfilm, Beste Norske Kortfilm under BIFF 2017 og Minimalen 2018, Grimstad 2018), og kortdokumentaren Journey. Utenom dette har han startet og er kunstnerisk leder for Anicca Pictures - en plattform og produksjonsselskap for minoriteter foran og bak kamera. Selskapet har tidligere produsert begge hans foregående filmer. Han har også arbeidet som lydkunstner og komponist av elektronisk musikk på blant annet flere danse- og teaterforestillinger, samt stilt ut verk i form av lydinstallasjoner. Parandian har flere filmer under utvikling.
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Ali Parandian
Produksjonsselskap
Anicca Pictures AS
Regissør
Ali Parandian
Manusforfatter
Ali Parandian
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
26.05.2021
Tilskudd gitt:
2.880.000 kroner
Totalbudsjett:
3.600.000 kroner
Konsulentvurdering:
Ali Parandian har her lagt grunnen for Norges første spillefilm med utelukkende unge kvinner med annen etnisk bakgrunn i rollebesetningen. Det har han gjort med et lite budsjett og et prosjekt av høy kunstnerisk verdi, og Parandian uttrykker her en særegen forståelse for karakterene og deres historier. Ingenmannsland fanger presist hva det betyr som ung kvinne å ikke ha den dype følelsen av tilhørighet - og med den bakgrunn måtte ta de store valg og beslutninger som ungdomstiden byr på. Historien gir et innblikk i et miljø vi sjelden ser, fortalt gjennom en venninnegjeng som gjør alt de kan for å tilpasse seg og finne fotfeste i livet og samfunnet rundt dem. Prosjektet er et åpenbart generasjon Z og millenials- prosjekt, som er sårt tiltrengt på det store lerret for det representative publikum.
Konsulent:
Anne B. Sørensen