Norsk filminstitutt

Juli handler om en vennegjeng som møtes på sommeren, mange år etter at de gikk ut av videregående. I sommerens og nostalgiens rus, flammer gamle forelskelser opp og alt virker å være slik det en gang var.
Men da gjengen etter en barnslig lek, blir utsatt for en krevende situasjon, blir de ufrivillig vitne til sin egen moralske tilkortkommenhet og vennskapet og kjærligheten settes på prøve.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Mauritz Brekke Solberg er utdannet ved Westerdals, og startet opp selskapet Férdi Film med fem andre, rett etter skolen. Han har regissert en rekke kortfilmer, og har en spillefilm under utvikling. Han er også en av serieskaperne for dramaserien Birthright som for tiden utvikles hos Motlys og som ble pitchet under Fiction Norway i Tromsø i fjor.

Birthright startet som en kortfilm som blant annet deltok i finalen i Student-BAFTA. Hans dokumentarfilm Skeleton Sea (2016), har blitt vist på festivaler verden over, og vunnet flere priser. Kortfilmen Gutten og Glasskuppelen (2015) er også vist i flere land. Her er det Rebekka Rognøy som produserer.
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Rebekka Rognøy
Produksjonsselskap
Fèrdi film AS
Regissør
Mauritz Brekke Solberg
Manusforfatter
Mauritz Brekke Solberg, Daniel Fure Schwarz

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
450.000 kroner
Totalbudsjett:
605.000 kroner
Konsulentvurdering:
En «uskyldig» ungdomsgjeng følges gjennom et døgn. De hygger seg som ungdommer flest, tøyser og småkrangler. Men så møter de en utfordring som i sin konsekvens kunne fått alvorlige følger for dem alle. Dermed dukker alvoret og «skylden» opp i verden. Lykkes dette prosjektet, kan det bli en svært vakker film. Regissør Mauritz Brekke Solberg er utdannet fra Westerdals, og har en BAFTA-nominasjon bak seg.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen