Norsk filminstitutt

Når en slu Grevinne trollbinder piratgutten Pinky og lurer han til stjele Kaptein Sabeltanns gallionsfigur i gull, trues etter hvert både skatter, vennskap – og til slutt også Kaptein Sabeltanns eksistens. Historien er basert på Terje Formos eventyrlige univers som har gledet små og store i over 30 år.  

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Rasmus A. Sivertsen er en av Nordens fremste animasjonsregissører. Han står bak flere tv-serier, mer enn 300 reklamefilmer og hele 10 suksessfulle spillefilmer; deriblant Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, de siste Flåklypa-filmene, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant – samt Helt Super og Folk og røvere i Kardemomme by, som begge kommer på kino neste år.

Medregissør Yaprak Morali har jobbet på en rekke av Qvistens filmer som designer, animatør og regissør. Hun kan skilte med Annecy-vinneren Reven og Nissen, samt internasjonale prosjekter som Mr. Bean og Asterix & the Vikings. Morali er født i Tyrkia, og utdannet animatør i Danmark.

Manusforfatter Karsten Fullu har lang erfaring fra scene, tv, radio og film, og har jobbet mye med animasjons- og barnefilm. Han skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant og de nyeste Flåklypa-filmene. Fullu har også skrevet manus til den kommende filmen om Folk og røvere i Kardemomme by. 

Mina Juni Stenebråten er utdannet fra manuslinja på Westerdals Oslo ACT. Hun har en rekke langfilmer, kortfilmer og tv-serier i utvikling og har tidligere skrevet den prisbelønte Reven og Nissen basert på Astrid Lindgrens bok med samme navn. 

Qvisten Animation er et svært erfarent produksjonsselskap, og representerer det ypperste av teknologi innen animasjonsfeltet. Studioet ble etablert i 1994 av Fredrik Kiøsterud og Ove Heiborg, før Rasmus A. Sivertsen ble medeier tre år senere. Qvisten står bak noen av de aller mest folkekjære og populære filmene vi har i Norge og har i tillegg produsert over 400 reklamefilmer, flere animasjonsserier, langfilmer og musikkvideoer. 
Produsentene Åshild Ramborg og Stian Tveiten er begge utdannet ved Den norske filmskolen, og har produksjoner som Mordene i Kongo og Askeladden-filmene på merittlisten.
 

Om prosjektet

Sjanger
Barnefilm/animasjon
Produsent
Åshild Ramborg, Stian Tveiten
Produksjonsselskap
Qvisten Animation AS
Regissør
Rasmus Sivertsen, Yaprak Morali
Manusforfatter
Karsten Fullu, Mina Juni Stenebråten
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av spillefilm etter markedsvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
10.06.2021
Tilskudd gitt:
5.000.000 kroner
Totalbudsjett:
38.500.000 kroner
Konsulent:
Panel