Norsk filminstitutt

I kloakken under byen forsøker en mikrobiolog å avdekke kilden til en forurensning av drikkevannet. Der nede oppdager hun til sin forskrekkelse en mystisk gammel kvinne innestengt i et rom. Lammet av skrekk blir mikrobiologen gradvis ført av den gamle kvinnen inn i et hypnotiserende og indoktrinerende magisk ritual. Forhekset gjennom marerittvisjoner og prekener om ny verdensanskuelse blir mikrobiologen til slutt forvandlet til den nye kloakkheksen, drikkevannsforurensningens herskerinne.

Om regissør og produsent

Anders Elsrud Hultgreen har en master i kunst fra Bergen, og har også gått på Nordland kunst- og filmfagskole. Han har laget flere kunst- og kortfilmer som er vist på festivaler i inn- og utland, og spillefilmen Morgenrøde (2014), som hadde premiere på BIFF, og er vist på flere internasjonale festivaler, blant annet vant den en pris på Miami International Science Fiction Film Festival. Hans siste kortfilm, Hospital Dumpster Divers, har også blitt vist på en lang rekke skrekkfilmfestivaler rundt om i verden og har vunnet over 10 priser blant annet hovedprisen Méliès D'argent på HÕFF - Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival 2021.

Foto/ill: Øystein Nesheim

Om prosjektet

Sjanger
Skrekk
Produsent
Øystein Nesheim
Produksjonsselskap
Åtselfilm DA
Regissør
Anders Elsrud Hultgreen
Manusforfatter
Anders Elsrud Hultgreen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
1.100.000 kroner
Konsulentvurdering:
En slem kloakkheks skaper problemer for Bergens snille og brave innbyggere. Når så myndighetene sender inn en ekspert for å se hva som skjer i undergrunnen, møtes gammel og ny tid. Jeg har stor tro på at Kloakkheksa gir oss et sant bilde av tilstandene i Bergen, og at det kan bli en fornøyelig film. Regissør Anders Elsrud Hultgreen har sist gjort Hospital Dumpster Divers. En fin lavbudsjett horror-kortfilm.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen