Norsk filminstitutt

Oslo, 2138. Anton og Emma (14 år) bor i forskjellige klimasoner, men i samme by. De skulle egentlig aldri møtes, og i hvert fall ikke forelske seg i hverandre. Men når det utenkelige skjer må de snu verden på hodet for å få være sammen.
Kuppel 16 er et sci-fi-drama satt 120 år frem i tid, der verden har vært igjennom en klimatisk kollaps og befolkningen er delt i to; de som bor i kuppel og de som bor utenfor.
Serien er en sterkt engasjerende historie om pubertet, kjærlighet og menneskets skjebne.

Om serieskaper og produsent 

Thomas Seeberg Torjussen er en erfaren serieskaper, blant annet kjent for NRK—suksessen ZombieLars, der han står som serieskaper, hovedforfatter og episoderegissør. Han var også inne som manusforfatter i dramaserien Valkyrien, og regisserte flere episoder i sesong 2 av Kampen for tilværelsen. Seeberg Torjussen skapte også NRK-serien Koselig med peis, der han også har manus og regi på flere episoder. I tillegg har han skapt og vært med på en rekke tv-serier og filmprosjekter som Typisk Norsk på NRK, Helt Perfekt for TVNorge og spillefilmen Sønner.
Han er utdannet ved Manuslinja på Den Norske Filmskolen, og ble nominert til en student-Oscar for eksamensfilmen Regjeringen Martin.

Tordenfilm AS står bak en rekke store norske tv-serier og filmer, blant annet de to nye animasjonsfilmene om Knutsen & Ludvigsen, dramaserien Valkyrien og tre sesonger av den prisvinnende barne- og ungdomsserien ZombieLars. De produserte også Seeberg Torjussens Koselig med peis, og er nå i gang med serien Made in Oslo. Både Eric Vogel og Ingunn Sundelin er erfarne produsenter. Sundelin har jobbet i Tordenfilm siden 2013. Vogel var med å grunnlegge selskapet i 2003, og er i dag daglig leder og produsent.

Illustrasjon: Tordenfilm/Joachim Barrum
 

Om prosjektet

Sjanger
Sci-fi/ungdom
Produsent
Eric Vogel, Ingunn Sundelin
Produksjonsselskap
Tordenfilm AS
Regissør
Thomas Seeberg Torjussen (serieskaper og regissør ), Daniel Voldheim (regi)
Manusforfatter
Thomas Seeberg Torjussen
Distribusjonsplattform
NRK Super

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.04.2021
Tilskudd gitt:
7.000.000 kroner
Totalbudsjett:
47.650.000 kroner
Konsulentvurdering:
Kuppel 16 balanserer en spennende historie satt i et univers som på intelligent vis inviterer til refleksjon og engasjement hos målgruppen. Teamet bak er sterkt og prosjektet godt finansiert med gode markedsstrategier. Thomas Seeberg Torjussen er et stort talent, og har, sammen med Tordenfilm, erfaringen til å gjennomføre dette ambisiøse prosjektet både som serieskaper, manusforfatter og regissør.
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Utvikling av dramaserie etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
03.06.2020
Tilskudd gitt:
500.000 kroner