Norsk filminstitutt

En mann tilbyr en trikkekonduktør betaling mot å spille en rolle i sitt eget fingerte mislykkede selvmord. En kvinne bestikker den samme trikkesjåføren for å begå et drap.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Alexander Zwart har lang erfaring innen film og reklame, og har blant annet regissert kortfilmene Date, Stagnation, Som ein reier så ligg ein og Fisker, og hans filmer har blitt vist på internasjonale festivaler og vunnet flere priser internasjonalt.
Produksjonsselskapet Komet Film AS ble etablert i 2013, og drives av Valia Zwart som produsent. Selskapet deles med regissør Alexander Zwart. De har produsert kortfilmene Fisker, Som ein reier så ligg ein og Stagnation. 
Manusforfatter Tomas Solli er utdannet ved Filmskolen på Lillehammer, og var blant annet en av manusforfattere på suksess-serien Lilyhammer (NRK), og har også skrevet flere episoder av tv-serien Okkupert.
 

Om prosjektet

Sjanger
Psykologisk krim
Produsent
Valia Phyllis Zwart
Produksjonsselskap
Komet Film AS
Regissør
Alexander Zwart
Manusforfatter
Tomas Solli

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Totalbudsjett:
2.563.000 kroner
Konsulentvurdering:
Kvindeseir er basert på en novelle av Knut Hamsun, og er satt til tiden da Oslo het Kristiania: En rik mann arrangerer en trikkeulykke for å få konas sympati; han selv skal være offeret. Regissør Alexander Zwart har vist med sin fantastiske kortfilm Som Ein Reier Så Ligg Ein, et sjeldent godt blikk for det lokale og det bisarre.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen