Norsk filminstitutt

Med første verdenskrig som bakteppe, utvikler en ung pliktoppfyllende soldat et vennskap med Baronens datter. Hun er bundet til et liv i rullestol. Når vennskapet deres utvikler seg, må soldaten prøve å finne ut av om følelsene hans er ekte kjærlighet - eller bare synd.

Historien er basert på romanen Ungeduld des Herzens (Det utålmodige hjertet) fra 1939, av Stefan Zweig.

Om regissør og produsent:

Regissør og manusforfatter Bille August (bildet) er en av Danmarks mest erfarne og prisvinnende regissører, og har laget en lang rekke spillefilmer og dramaserier siden debuten Honning Måne i 1978. Hans Pelle Erobreren fra 1987 vant både Oscar, Gullpalmen og en Golden Globe. I 1991 vant han sin andre Gullpalme i Cannes, for filmen Den gode vilje. De siste årene har August jobbet både hjemme i Danmark og internasjonalt, med noen av verdens største stjerner. Han siste film, Pagten, hadde premiere i fjor.

Produsent er danske Nordisk Film Production i samarbeid med sitt norske søsterselskap.
Danskene har produsert en rekke storfilmer, blant annet Dronningen og Før Frosten, og nå sist tv-serien Scandinavian Star, som også var en norsk samproduksjon. De laget også Bille August Lykke-Per. Norske Nordisk Film Production står bak en lang rekke av de største publikumssuksessene i Norge, både på kino og tv. Sigurd Mikal Karoliussen har blant annet produsert dramaserien Twin (2019), Magnus (2016) og Reisen til julestjernen (2012).

Foto: Sam Emerson

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Thomas Heinesen
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS (DK)
Samprodusent
Sigurd Mikal Karoliussen
Co-produksjonsselskap
Nordisk Film Production AS (NO)
Regissør
Bille August
Manusforfatter
Bille August
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
24.06.2021
Tilskudd gitt:
1.800.000 kroner
Totalbudsjett:
44.632.134 kroner
Budsjett norsk andel:
4.399.954 kroner
Konsulent:
Asle Vatn