Norsk filminstitutt

Abandoned by holidaymakers, distressed dog Lussy, along with the other strays, roams the streets of a Turkish seaside town. But a far worse fate awaits them… just like the soldiers with their backpacks walking along the promenade, the old man clutching on to his walker, or the women washed up on the shore…

Om regissør og produsent

Tyrkiske Handan Ipecki er manusforfatter, regissør og hovedprodusent. Hun har laget en rekke filmer, både dokumentar og fiksjon, vunnet flere internasjonale priser og var også med filmen sin Tyrkias kandidat til Oscars. Hun har bodd og arbeidet i Sverige siden 2018. 

Verona Meier, Storm Films i Oslo, er norsk minoritetsprodusent. Hun er opprinnelig tysk, og har tidligere jobbet for produksjonsselskapet Ape og Bjørn. 
Storm Films har produsert en rekke norske barn- og ungdomsfilmer, og er snart kinoklare med Tre nøtter til Askepott.
 

Om prosjektet

Produsent
Handan Ipecki
Produksjonsselskap
Yeni Yapım Film Ltd.
Samprodusent
Verona Meier
Co-produksjonsselskap
Storm Films AS
Regissør
Handan Ipecki
Manusforfatter
Handan Ipecki

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av kortfilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
175.000 kroner
Budsjett norsk andel:
194.500 kroner
Konsulentvurdering:
Lussy er en like vakker som det er en trist historie: En hund forlates av sine eiere når ferieoppholdet er over. Verden ses gjennom dens øyne; en øde og tom kystby i Tyrkia. Her er det militære som øver, lik etter flyktninger som skylles i land, eldre som forlates. Til slutt plukkes hunden (Lussy) opp, avlives og dumpes i en skog. Målet er premiere på en av de store internasjonale filmfestivalene. Norske midler skal brukes til grading, VFX og lyddesign. Narrativet er svært vakkert og bygger rundt en enkel ide; å bli forlatt i en verden som derfor blir stygg.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen