Norsk filminstitutt

Lykkejeger handler om tre nordmenn som diskuterer kredibiliteten til en flyktnings historie.
Til en dramaserie hun holder på å utvikle, skal regissøren Haldis filme et intervju med den tidligere barnesoldaten Youssouf. Men når en kollega av Haldis sår tvil om troverdigheten til Youssoufs historie, begynner dramaserien hennes, og dermed også sympatien, å slå sprekker.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Daniel Fure Schwarz er utdannet ved Westerdals, og ble finalist i Student-BAFTA med bachelorfilmen sin. Han er partner, regissør og manusforfatter i Férdi Film, som han var med på å starte i 2017. Han har laget både reklamefilmer og kortfilmer – blant annet Barnekatalogen. Schwarz har både dramaserien Birthright og en spillefilm under utvikling hos Motlys, og en tv-serie under utvikling hos Monster.
Rebekka Rognøy er produsent i Férdi Film. I tillegg til flere kortfilmer i utvikling, er hun aktuell med kortfilmene Narsissus og Isbjørn med Halvard Harboe, som begge fikk støtte fra NFI i 2020, samt Lykkejeger og Juli. Hun har også vunnet Student-Bafta og tatt sølv i Student-Oscar for sin avgangsfilm på Westerdals, kortfilmen De hensynsløse. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Dramakomedie
Produsent
Rebekka Rognmøy
Produksjonsselskap
Férdi Film AS
Regissør
Daniel Fure Schwarz
Manusforfatter
Daniel Fure Schwarz

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
540.000 kroner
Konsulentvurdering:
Haldis prøver å etablere seg som regissør, men er også flyktningguide for Youssouf. Det betyr at hun hjelper ham med praktiske ting osv. Haldis vil lage et eget filmportrett av Youssouf, siden han har vært barnesoldat. Når en kompis av Haldis slår tvil om historien hans, begynner det hele å rakne.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen