Norsk filminstitutt

Når foreldrene til Ella reiser på ferie vil Ella bo hos favorittonkelen Tommy. Men den supermorsomme uken som Ella har sett for seg, blir fort til en katastrofe når det viser seg at Tommy har fått seg kjæreste! Han heter Steve, og er bare i veien. Ella nekter å dele Tommy med noen, så hun bestemmer seg for å ta alle midler i bruk for å bli kvitt Steve for godt.

Filmen er basert på den svenske barneboka Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum. Illustrasjon fra boka. 

Om regissør og produsent

Regissør Christian Lo er filmutdannet fra Surrey i Storbritannia. Lo har laget flere prisvinnende kortfilmer, og debuterte med spillefilmen Bestevenner i 2009, som vant en rekke priser. I 2013 laget han De tøffeste gutta og i 2018 kom Los Bando, som hadde internasjonal premiere på Berlinalen. Los Bando har vært vist på en rekke festivaler og har vunnet et tjuetalls priser. Lo har også fått Vekst i prosjekt-stipend fra NFI. Kortfilmen Popcorngutten, der han har regi saman med Lise Klungseth Johansen, er nå på tur i full fart ut i verden, og har vært på flere festivaler.

Lo er del av produksjonsselskapet Filmbin på Lillehammer, som satser på film for barn og unge. Produsent Nicholas Sando produserte både Los Bando, TV serien Helium og var samprodusent på den kroatiske filmen Bestefar er en Alien. Hovedprodusent er svenske Snowcloud Films og produsent Petter Lindblad var samprodusenter på Los Bando.

Om prosjektet

Sjanger
Barnefilm
Produsent
Petter Lindblad, Sara Sjöö
Produksjonsselskap
Snowcloud Films (Stockholm)
Samprodusent
Nicholas Sando
Co-produksjonsselskap
Filmbin AS
Regissør
Christian Lo
Manusforfatter
Ella Lemhagen, Sara Sjöö og Janne Vierth

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
11.05.2021
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Budsjett norsk andel:
3.392.327 kroner
Konsulent:
Cecilie Aspenes