Norsk filminstitutt

Mor mi er en kortfilm fra en liten vestnorsk øy hvor Kjetil bor sammen med sin gamle mor Tora. Tora er gammel og svak til beins, mens Kjetil er evig ungkar. De har det fint i hverandres selskap, inntil Kjetil en dag får seg en internettflørt.

Om regissør og produsent

Christer Steffensen har en bachelor i film og tv-produksjon fra Universitetet i Bergen, og har bakgrunn som regissør, fotograf og klipper, og har laget en lang rekke kortfilmer, musikkvideoer og webserier. Flere av filmene har deltatt på festivaler, blant dem Svigerblod (2019), Nøkken (2019). Han har også laget flere dokumentarer, og er nå i klippen med sin første spillefilm, Birk.
Propduksjonsselskapet Blink har produsert flere kortfilmer, og produsent Sivert Harang produserte også Streffensens kortfilm Kalde Poter (2017), som er kjøpt inn av Filmbib.
 

Om prosjektet

Produsent
Sivert Harang
Produksjonsselskap
Blinkfilm AS
Regissør
Christer Steffensen
Manusforfatter
Christer Steffensen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Totalbudsjett:
800.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette manuset er nært og varmt, og har fine vendinger. Mor mi har fått 400.000 kroner fra Vestnorsk Filmsenter. Handlingen er slik: Mor og sønn bor på ei lita øy utenfor Ålesund. Mor vil gjerne ha sønnen hjemme, men han er på jakt etter kvinnfolk og et nytt liv. Regissøren, Christer Steffensen, er selv fra en øy i distriktet. Jeg har sansen for prosjektet, hvor regissøren skriver i reginotatet at han ønsker å gå mot letthet og humor i stedet for klassisk "kortfilmtristesse" fra den gudsforlatte bygda.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen