Norsk filminstitutt

I denne animasjonsfilmen møter vi fem barn som har et familiemedlem med afasi. Vi får innblikk i hvordan barna opplever det å omgås noen som har språkvansker. Noen av de afasirammede kommuniserer kun ikke-verbalt. Hvert barn har sine egne måter å håndtere dette på, alt fra frykt til likegyldighet til å bare oppføre seg som de ville med alle andre. Filmens fokus er på barnas perspektiv, hvordan de oppfatter situasjonen og hvordan det er å være sammen med en afasirammet. Barnas fortellerstandpunkt skal beholdes gjennom hele filmen.

Om regissør og produsent

Regissør Marita Mayer er animatør, regissør og produsent, utdannet i animasjon fra Tyskland. Hun er opprinnelig tysk, men bosatt på Dovre. Mayer har jobbet på blant annet Jul i Flåklypa for Qvisten, og kortfilmen Mor visste ingenting for Trollfilm. Hun førte regi og skrev manus til de animerte kortfilmen Jeg er ikke redd, som er co-produsert av Trollfilm og har verdenspremiere i Februar 2022. Marita vant Signaturpitchen under Kortfilmkonventet i Trondheim i fjor med prosjektet Morfar har et ødelagt øye.

Medprodusent Anton Johannes Nyman er utdannet fra Produsentlinjen på Den Norske Filmskolen. Han brenner særlig for kvalitetsfilm for barn, og en av hans seneste produksjoner er kortfilmen Synthbabe, som er for barn og unge.

Rainy Day Productions er et nyetablert selskap som jobber med animasjonsfilm og dukketeater, basert i Gudbrandsdalen. Selskapet har flere animasjonskortfilmer under utvikling, og dette blir deres første produksjon.
 

Om prosjektet

Sjanger
Animasjonsfilm
Produsent
Anton Johannes Nyman, Marita Mayer
Produksjonsselskap
Rainy Day Productions
Regissør
Marita Mayer
Manusforfatter
Marita Mayer

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
09.12.2021
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Konsulentvurdering:
Jeg synes dette er en viktig fortelling og et emne som jeg tror kan romme flere tematikker som også deles i andre situasjoner, hvor barn påvirkes av en hverdag med voksne som de ikke kan forstå eller hvor andre ikke kan skjønne hva som er "feil". Afasi er en meget tung og vanskelig sykdom. Det er som motsatsen til demens; man er klar i hodet men kan ikke kommunisere ved å snakke eller skrive. Marita er animatør, og har laget film som forsøker å løfte vanskelige temaer og emner for å gi underlag til diskusjon og debatt. Å bruke et barneperspektiv på sykdommen vil gi en åpen og tilgengelig tone, for å unngå marginalisering og fordommer.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning