Norsk filminstitutt

Uansett hvor mye vi fortrenger naturen med byene våre, vil regnet være med. Regnet tar seg til rette, det vil ha plass og tvinger oss til å la det slippe helt inn og gi det egne veier. Vi møter regn og overflatevann som en gruppe karakterer med lydkulisser av mennesker, dyr, biler og maskiner.

Om regissør og produsent

Jan Otto Ertesvåg har gjort en rekke eksperiment- og animasjonsfilmer. Han er utdannet i animasjon ved Royal College of Art (MA) i London og Høgskulen i Volda. Han har vunnet flere filmpriser. I 2021 laget han kortfilmen «Bergtatt», også den med tilskudd fra NFI.

Ertesvåg eier produksjonsselskapet Hammerhai AS, etablert i 2012, og holder til i Ålesund. Selskapet produserte blant annet kortfilmen «Tipp topp» som hadde premiere i 2016, og kortfilmen «Natt fjøre» 2019. Begge med Jan Otto Ertesvåg som regissør og produsent.
 

Om prosjektet

Produsent
Jan Otto Ertesvåg
Produksjonsselskap
Hammerhai AS
Regissør
Jan Otto Ertesvåg
Manusforfatter
Jan Otto Ertesvåg

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
1.136.125 kroner
Konsulentvurdering:
Denne filmen er også finansiert av Vestnorsk filmsenter. Historien følger en dagssyklus: solen, som så skaper skyer, som så lager regn. Litt regn, mye regn, så stille igjen og sol. Regissør Jan Otto Ertesvåg har allerede tatt opp en del av stoffet, da med basis i Ålesund. Jeg har virkelig sans for denne reisen gjennom skiftende forhold
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen