Norsk filminstitutt

Rykter er en serie på 30 episoder på ti minutter for 13-14-åringer, og inneholder do’s og dont’s om vennskap (og kjærester). Handlingen utspiller seg på en liten, fiktiv øy på Vestlandet, der vi møter fire 15-åringer som skal starte siste året på ungdomsskolen.  

Om serieskaper og produsent

Serieskaper Christoffer Ebbesen har bakgrunn fra blant annet Danmarks Radio som redaksjonssjef og redaktør, og har jobbet mye med innhold for barn og unge, både fiksjon, dokumentar og nyheter. 
Mothership Entertainment er et relativt ungt produksjonsselskap i Bergen, men produsentene Linda Bolstad Strønen og Eldar Nakken har lang fartstid i bransjen og har produsert mange titalls serier og filmer for det norske publikum.
 

Om prosjektet

Sjanger
Ungdomsserie
Produsent
Linda Bolstad Strønen, Eldar Nakken
Produksjonsselskap
Mothership Entertainment AS
Regissør
TBA
Manusforfatter
Christoffer Ebbesen (serieskaper), Sigrid Kolbjørsen
Distribusjonsplattform
NRK Super

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.11.2021
Tilskudd gitt:
2.750.000 kroner
Totalbudsjett:
18.061.936 kroner
Konsulentvurdering:
Rykter er et fin-fint prosjekt som er godt fortalt i øyehøyde med den unge målgruppen den henvender seg til, med intensjon om å lage en relevant serie for tweens´a. Tematisk handler serien om tilhørighet, vennskap, utenforskap, og som ungdom å streve med å finne sin plass. Skaperne av TV-serien er dedikerte og entusiastiske, og en gjeng som tar målgruppen sin på alvor. Jeg har tro på at Rykter vil oppnå målsettingen om å bli en viktig serie for unge tenåringer, en serie som gir dem en følelse av gjenkjennelse og fellesskap. Videre er det svært gledelig med enda et regionalt forankret prosjekt – med en historie som er 100% universell. Rykter er lagt til vakkert vestlandslandskap, og vil by på både locations og aktører som er et velkomment alternativ til de mange østnorske storbyfortellingene der ute.
Konsulent:
Cecilie Aspenes
Ordning:
Utvikling av dramaserie etter markedsvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
30.04.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner