Norsk filminstitutt

Rapartisten Kamelen har de siste årene blitt kjendis i Norge. Selvsagt på grunn av musikken, men ikke minst på grunn av en røff livsstil og flere møter med politiet.

I kinofilmen Si ingeting blir vi kjent med Marcus, mennesket bak artistnavnet Kamelen. Gjennom ærlige øyeblikk, spenstige virkemidler og et fett lydbilde får vi oppleve begge sidene av hans personlighet: Samfunnsborgeren med profesjonell artistkarriere og livet på stell, og den andre Marcus, han som lar ADHDen få utløp gjennom å pushe alle grenser.

Om regissør og manusforfatter

Regissør, manusforfatter og klipper Rolv Lyssand Bjørø er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole, og har en bachelor i film og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer. Han har regissert, og også skrevet manus til, en rekke kortfilmer og dokumentarer de siste ti årene, og har vunnet flere priser for sine arbeider. Han siste film, novellefilmen En annen verden (2018), har vunnet flere priser og We are the nation (som han klippet i 2017) har vunnet en pris på Nordic Docs, samt pris for beste dokumentar på Hip hop film festival i New York. Dokumentaren Dødsdømt & forlat i Kongo ble nominert til Gullruten for beste aktualitetsprogram i 2013.

Bergensselskapet Goodtime Pictures har tidligere produsert filmer som Foodmarkets, in the belly of the city (2019), og Eva (2018).
 

Om prosjektet

Produsent
Søren Jensen, Vincent Saunders
Produksjonsselskap
Goodtime Pictures AS
Regissør
Rolv Lyssand Bjørø
Manusforfatter
Rolv Lyssand Bjørø
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
04.06.2020
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Konsulent:
Helle Hansen
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
20.08.2021
Tilskudd gitt:
1.000.000 kroner
Totalbudsjett:
3.950.869 kroner
Konsulentvurdering:
Filmen handler om Kamelen - hans verden og hvordan den krysser virkeligheten gjennom ulike punkter, som gjør at han må finne en balanse i livet. Rappen er en ting, men livet er så mye mer. Hvordan skal han klare å håndtere sin bakgrunn, sin kobling til den kriminelle verden og samtidig skape og ha et godt liv? Dette er en film om samholdets ikoner sett fra baksiden. Teamet bak filmen vil fokusere på og prioritere troverdighet, autentisitet og nærhet i både karakterer og i fortelling. De håper å nå et ungt publikum som får se baksiden av rappen og et berømt menneske som har en sårbarhet, utfordringer med seg selv og vanskeligheter med å få ting til å henge sammen.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning