Norsk filminstitutt

Sinnsro handler om hvordan digital teknologi kan brukes av religiøse personer for unngå å se noe han eller hun synes er støtende i den virkelige verden.

For hva skjer når vår digitale eksistens smelter sammen med våre fysiske omgivelser ved hjelp av Augmented Reality? Filmen er unik, humoristisk, mørk - og dreier seg rundt dagsaktuelle temaer som religion, teknologi, ekkokamre og fundamentalisme.

Om regissør og manusforfatter

Kaveh Tehrani er født i 1978 i Tehran, Iran. Han bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet fra Høgskolen i Lillehammer og European Film College i Ebeltoft, og debuterte i 2010 med kortfilm-mockumentaren 1994, som vant Amanda for beste kortfilm. Den vant også flere internasjonale priser, blant annet i Krakow. Senere lagde han novellefilmen Victor (2014), utviklet gjennom NFIs Nye veier-ordningen. Tehrani har også skrevet manus til spillefilmene 1$ og Det er innover vi må gå, og til den kommende spillefilmen Den Store Oppfinnelsen, som er utviklet gjennom NFIs manusordning. Tehrani har også spilt i flere filmer og serier, nå sist HBO-serien Beforeigners.

Filmen produseres av Oslo Pictures AS, tidligere Film Farms (stiftet i 2008), overtatt av Dyveke Bjørkly Graver og Thomas Robsahm. Det er et etablert produksjonsselskap som har produsert en rekke filmer, både kortfilm, spillefilm og dokumentar.

Produsent Andrea Berentsen Ottmar har tidligere produsert en rekke filmer, både kortfilm og dokumentarer for Frokost Film.

 

Om prosjektet

Produsent
Kaveh Tehrani, Lars Thomas Skare
Produksjonsselskap
Kaveh Tehrani Film
Regissør
Kaveh Tehrani
Manusforfatter
Kaveh Tehrani

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
600.000 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
850.000 kroner
Konsulentvurdering:
Sinnsro er en humoristisk og mørk produksjon som dreier seg om dagsaktuelle temaer. Kaveh Tehranis siste film, The Manchador, vant publikumsprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den er også kjøpt inn av fransk tv og BBC. Han har gjort en rekke solide produksjoner tidligere.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen