Norsk filminstitutt

Da Anna finner ektemannen død i sengen ved siden av seg reflekterer hun over livet som ikke ble slik de ville da de mistet sin eneste datter, og kjærligheten som binder dem sammen. Anna lever i ett vakuum hvor hun venter på at alt kan bli som det en gang var.
Historien er fortalt som filmpoesi hvor en stemme leser i diktform, og levende bilder understreker følelser og tilstand.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Tommy Næss har laget en rekke musikkvideoer, blant annet for Kaizers Orchestra. Han har bakgrunn som fotograf, og har laget flere kortfilmer de siste åra: Bror (2014) ble vist på en rekke internasjonale festivaler, det samme ble Svømmetimen (2016). Noora (2017) vant internasjonale priser og ble vist på en rekke LBTQ festivaler. Ella (2018 ) ble vist på bla. Palm Springs og Austin.

Næss er også produsent, og har produsert flere av sine kortfilmer selv gjennom sitt eget selskap Filmselskapet, som ble etablert i 2009.

 

 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Tommy Næss
Produksjonsselskap
Filmselskapet AS
Regissør
Tommy Næss
Manusforfatter
Tommy Næss

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
220.000 kroner
Totalbudsjett:
450.000 kroner
Konsulentvurdering:
En eldre ensom kvinne ser tilbake på sitt liv. Manusforfatter og regissør Tommy Næss, med sete i Bergen, har laget en rekke kortfilmer, de fleste såkalt narrativt basert. Næss er tidligere stillfotograf og har jobbet som assistent for flere av verdens mest kjente fotografer. Med Spurv ønsker ham å gå tilbake til sine fotografiske røtter, hvor svart/hvitt-bildet stod i fokus.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen