Norsk filminstitutt

I en liten industriby ved polarsirkelen havner en gammel filmrull i hendene på en filmskaper og en journalist. Kvinnene oppdager at filmen ble laget for nesten 70 år siden av dr. Winge, en respektert lege i byen. De legger ut på en lokal biltur gjennom et sted som har sett bedre dager, og gjenoppliver i prosessen sitt tøffe bånd med hjembyen. Dels biltur, delvis meditasjon, improvisert fiksjon og dokumentar. Dr. Winge er en film om krise og forandring, mørket og den evige iboende motstand.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør Ane-Martha Tamnes Hansgård har laget kortfilmene Svartlamon Lager Eat the Rich, Bursdag og De Smaa Timan for Mattima Films AS. Hun har jobbet både med teater, reklame, foto og musikkvideo, og har regissert flere kortfilmer. Hun har også dokumentarfilmen Diagnonsense under utvikling i Mattima.

Mattima Films holder til i Mo i Rana, og har produsert flere dokumentarer og kortfilmer de siste årene. Mattima består av Ane-Martha Tamnes Hansgård, Andrew Grant og Øyvind Nyborg Gregersen – sistnevnte er her produsent.

Kontaktperson
Øyvind Nyborg Gregersen

 

 

Om prosjektet

Produsent
Øyvind Nyborg Gregersen
Produksjonsselskap
Mattima Films AS
Regissør
Ane-Martha Tamnes Hansgård
Manusforfatter
Ane-Martha Tamnes Hansgård

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
170.000 kroner
Totalbudsjett:
499.437 kroner
Konsulentvurdering:
The Cabinet of dr. Winge er et portrett av Mo i Rana i går og i dag; heri en lokal doktor som var kreativ både med hensyn til fiksjon og virkelighet, landskapet rundt byen og to venninner som både gleder og irriterer seg over stedet de de vokste opp på. Dette er en hybrid mellom fiksjon og dokumentar, og utgangpunktet er avdøde Dr.Winges filmopptak og en reklamefilm for Mo i Rana, tatt opp et par tiår etter krigen. Filmen har et klart essayistisk preg, og er så langt den vakreste hybriden jeg har fått på skrivebordet. Ane-Martha Tamnes Hansgård og Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt står bak cabinettet.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen