Norsk filminstitutt

Det er ikke lett å være seks år gammel. Særlig ikke når storebror vet alt. Min søster Super-Stella er en underholdende film for barn om det å vokse opp i et elsk-hat søskenforhold. Vi følger Stella fra siste år i barnehagen til hun begynner i fjerde klasse. Det er en humpete vei med krangling, tårer, latter, lek og utfordringer.

Prosjektet er utviklet gjennom NFIs manusordning.

Om regissør og produsent

Regissør Mari Monrad Vistven er utdannet regissør fra Høyskolen på Lillehammer. Hun har bakgrunn som fotograf og klipper, og har regissert, produsert og klippet en rekke filmer og tv-serier. De siste årene har hun jobbet som produsent i Medieoperatørene, og har blant annet produsert de prisvinnende dokumentarene Mellom oss (2017), Kampen (2020) og årets Bortebane.

Medieoperatørene AS ble etablert i 1995, og har produsert en lang rekke dokumentarfilmer, kortfilmer og tv-programmer for det norske og internasjonale markedet. De er et av landets mest erfarne produksjonsselskaper, og har vunnet en lang rekke priser i inn- og utland, blant annet for fjorårets store dokumentarsuksess Kunstneren og tyven (2020), Tro kan flytte fjell, Skolen ved havet og årets Bortebane, produsert av Mari Vistven og Ingvil Giske. De holder til i Oslo. 

Om prosjektet

Produsent
Ingvil Giske
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Mari Monrad Vistven
Manusforfatter
Mari Monrad Vistven
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.06.2018
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.09.2020
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.11.2021
Tilskudd gitt:
1.900.000 kroner
Totalbudsjett:
5.572.774 kroner
Konsulentvurdering:
Min søster Super-Stella skal bli en universell historie om søskenforhold på godt og vondt. Regissør Mari Monrad Vistven har erfaring med å jobbe mot ung målgruppe, både som regissør og produsent. Med denne filmen vil hun bidra til å fjerne stigma fra de vonde følelsene ved å normalisere dem overfor både barna og foreldrene. Filmens usminkede versjon av et søskenforhold er ulikt noe jeg tidligere har sett, og jeg tenker den vil bidra til å gjøre oss voksne klokere. Mange av situasjonene skal fortelles fra begge barnas perspektiv, og vil minne oss alle om hvor viktig det kan være å se en sak fra begge sider. Den kommer til å skape gjenkjennelse i tillegg til å engasjere, underholde og normalisere både på det ytre og i det indre. Og jeg tenker den kommer som et etterlengtet bidrag til en kjernemålgruppe som jeg tror vil ha stor glede av å få speilet sin virkelighet i en så både ærlig, men også så humoristisk, dokumentarfilm.
Konsulent:
Eirin Gjørv