Norsk filminstitutt

Jonas føler livet er altfor meningsløst og tilfeldig til å fortsette å leve. Han skriver selvmordsbrevet, mater gullfisken og setter pistolen mot panna.
Så ringer det «tilfeldigvis» på døren, og livet skal aldri bli det samme igjen.
Er alt tilfeldig eller?

Om regissør, manusforfatter og produsent

Manusforfatter og Regissør Ove Raymond Gyldenås uteksaminerte fra Den norske Filmskolen med kortfilmen ”Sinnssyk i gjerningsøyeblikket”, som bl.a vant publikumsprisen i Grimstad. Han har siden jobbet for flere av Norges største filmselskeaper. Han har skrev og regisserte den Amanda nominerte ungdomsfilmen ”Tommys inferno” som vant flere internasjonale priser, var konseptuerende regissør for NRK suksessen ”Hjem”, og er forfatter av barenbok serien ”Tapte Kosedyr Detektivbyrå”.


Han er for tiden i utvikling av TV-serien ”Skitne Knep” for NRK-Super, ”Anna” for Seefood TV, og ”From Russia with LOL” for Siestaflim/Det Andre Teateret.  


Produksjonsselskapet Siestafilm ble etablert i 2000, og drives av Christen Roede. Christen Roede startet sin karriere med å produsere snowboardfilm som etter hvert ble lansert på DVD i hele europa. Han har siden regissert og produsert en rekke reklamefilmer, produsert nettserien ”The Perfect flight” og gjort dokumentarfilmen Wingmen, vist på en rekke festivaler rundt om i verden, som BANFF mountain festival i Canada, Vancouver International Mountain Festival og Shaff Film Festival UK
 

Om prosjektet

Sjanger
Komedie
Produsent
Christen Roede
Produksjonsselskap
Siesta AS
Regissør
Ove Raymond Gyldenås
Manusforfatter
Ove Raymond Gyldenås

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
632.502 kroner
Konsulentvurdering:
En ung mann ønsker å ta livet av seg, men plutselig banker noen på døra. Det er ei nabokvinne som vil låne sukker til en kake, men det hele er ikke så uskyldig som det først virker som. Ove Raymond Gyldenås, mannen bak Tommys Inferno, er en søkende og uhyre vital regissør, noe han har vist i en rekke produksjoner.