Norsk filminstitutt

Suzan er en homofil kvinne fra Syria, som bor i Norge med mann og et barn. Etter å ha bodd i Norge i 6 år og undertrykt sin seksualitet, møter hun en annen homofil dame oppvokst i Norge, som har et helt annen aksept til sin legning. De blir forelsket i hverandre, og Suzan står i et valg om å vise verden hvem hun egentlig er, eller å fortsette å leve livet som hennes forfedre forventer henne å leve.

Om regissør og produsent

Regissør Bashaar Yousef Jouhar er utdannet ved Westerdals, der han laget filmen Z=1, som ble valgt ut til å representere skolen under Student Bafta-festivalen. Han har erfaring både som klipper, fotograf og regissør, blant annet for NRK Super.
Produksjonsselskapet Munter AS ble startet i 2020, og dette blir deres første film. Produsent Markus Langlo er et nytt produsenttalent utdannet ved Westerdals.

På bildet: F.v. Robin Buringrud Helvik, Markus Indrebø-Langlo, Bashaar Yousef Jouhar, Christoffer Buringrud Helvik, og Mathias Lohne. 

Om prosjektet

Produsent
Markus Indrebø-Langlo
Produksjonsselskap
Munter AS
Regissør
Bashaar Yousef Jouhar
Manusforfatter
Bashaar Yousef Jouhar

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
600.000 kroner
Totalbudsjett:
996.651 kroner
Konsulentvurdering:
Med en avgrenset ramme klarer regissør og manuskriptforfatter Bashaar Yousef Jouhar å berøre mange tema med historien sin To dager på hytta. Prosjektet har potensial til å nå et (festival) publikum og dermed spre større kjennskap til problematikken i filmen. De visuelle tanker og visjoner i reginotatet vitner om et ønske om å tilføye cinematisk kvalitet og nærhet til prosjektet.
Konsulent:
Anne B. Sørensen