Norsk filminstitutt

Ingeborg (32) har laget en liste over de som betyr mest for henne i livet, og ringer rundt for å takke. Samtalene blir ikke sånn hun hadde tenkt, inntil hun ringer eksen i Italia.

Om regissør og produsent

Anniken Fjesme (produsent og manusforfatter) og Guro Ekornholmen (manus og regi) lager denne filmen sammen med Fjesme Film Produksjon. De to har tidligere laget musikkvideoen Deep River og Bounce With Me (2019) sammen, og jobber nå sammen med manus til en spillefilm, Fri, som har fått utviklingstilskudd fra NFI. Fjesme har en bachelorgrad i film og tv fra New York, og har laget en rekke kortfilmer. Hennes Dangerous Water ble vist på flere internasjonale festivaler.

Guro Ekornholmen er utdannet regissør fra Filmskolen på Lillehammer, og har laget en rekke musikkvideoer og kortfilmer, blant annet kortfilmen November (2009) og Siste Lille (2017).
 

Om prosjektet

Produsent
Anniken Fjesme
Produksjonsselskap
Fjesme Film Produksjon AS
Regissør
Guro Ekornholmen
Manusforfatter
Anniken Fjesme, Guro Ekornholmen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
194.800 kroner
Konsulentvurdering:
Opptakene til denne filmen ble gjort i sommer, og tilskuddet går dermed til etterarbeid.. Det er mye fin humor i det vedlagte manuset. Narrativet presenteres slik: "Ingeborg (32) har laget en liste over menneskene som har betydd mest for henne i livet og ringer rundt for å dele og takke. Samtalene sprer uro samtidig som hun gir – og får – nærhet." Ingeborg er filmet på location, mens de andre karakterene ringes opp. Det er nettopp det pinlige i oppringningene, som driver historien framover. Blant annet prøver hun å få tak i selveste Knausgård; "Uten ham ville jeg bare vært halve meg".
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen