Norsk filminstitutt

Rebecca våkner opp, fyllesyk og i dårlig form, og må bruke formiddagen i krig med ekskjæresten Vivian og hennes nye flamme, som mener de sitter på rettighetene til epletreet i hagen. 

Om regissør og produsent

Ida Hansen Eldøen er en av grunnleggerne og daglig leder av produksjonsselskapet Tagline i Trondheim, hvor hun jobber som produsent, regissør og manusforfatter. Hun har sin utdannelse fra Nordland kunst- og filmskole og en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU. Her har hun selv både manus og regi, og produserer også selv.
Hun har laget flere kortfilmer, blant annet Veggen (2018), som ble vist på en lang rekke festivaler verden rundt. Den vant også publikumsprisen under West Nordic International Film Festival. Hennes kortfilm, barnefilmen Den onde rektor Svint (2019), som var et samarbeidsprosjekt mellom Tagline, Helmet og Kindergarten, vant Children’s Choice Award på Nordisk Panorama. Hun har også flere kortfilmer under utvikling, støttet av Midtnorsk filmsenter, og fikk i fjor tilskudd til animasjonskortfilmen Hvem er Katharina fra NFI.
 

Om prosjektet

Produsent
Ida Hansen Eldøen
Produksjonsselskap
Tagline AS
Regissør
Ida Hansen Eldøen
Manusforfatter
Ida Hansen Eldøen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av kortfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Totalbudsjett:
750.000 kroner
Konsulentvurdering:
Med et manus som byr på en svart komedie, løst stramt og konsist sammen med regissør/manusforfatter Ida Hansen Eldøen, har jeg tro på at dette prosjektet kan oppnå regissør/produsents ambisjoner om festivaldeltakelse. Prosjektet har potensial til å skille seg ut i stil og subtil absurditet.
Konsulent:
Anne B. Sørensen