Norsk filminstitutt

Trygve Tørrfesk er en liten historie om drivved-fisken Trygve, som redder vennene sine fra den store gjedda. Historien utspiller seg i en annerledes undervannsverden, der avfotograferte planter, steiner og gjenbruksmateriale utgjør fauna og fargespill - og hvor alle fisker er umanipulerte biter av drivved. 

Om regissør, manusforfatter og produsent

Aleksander Nordaas bor og jobber i Mosjøen, og driver sitt eget produksjonsselskap. Han har jobbet med film i mange år, og har regissert flere kortfilmer, som blant annet "Bak lukkede dører", samt de egenartede animasjonsfilmene "Mushroom Monster" og "Rallskanken". Han laget også spillefilmen "Thale" (2012), som ble vist både i Toronto og SXSW, og solgt til mer enn 50 land. Flere av filmene hans har fått produksjonstilskudd fra NFI, blant annet kortfilmen "Hunden" (2016). Aleksander har også laget den prisbelønte webserien "Made in Mosjøen" (2015), som blant annet ble nominert til Webby Awards. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Animasjonsfilm
Produsent
Aleksander L. Nordaas
Produksjonsselskap
Aleksander L. Nordaas AS
Regissør
Aleksander L. Nordaas
Manusforfatter
Aleksander L. Nordaas

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
95.000 kroner
Totalbudsjett:
512.409 kroner
Konsulentvurdering:
Trygve Tørrfesk er en animasjonsfilm for barn: Trygve er leken, og koser seg med de andre fiskene. Men en stor og slem gjedde truer. Det hele beskrives slik: "Historien utspiller seg i en annerledes undervannsverden, der avfotograferte planter, steiner og gjenbruksmateriale utgjør fauna og fargespill - og hvor alle fisker er umanipulerte biter av drivved." Regissør og produsent Aleksander Nordaas fikk ideen til å lage filmen etter at ham sommeren 2011 begynte å samle på drivved som lignet på fisker.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen