Norsk filminstitutt

En familie lever ut drømmen om et alternativt liv i naturen, men de står i fare for å miste alt da mammaen dør av kreft. Hvordan fortsetter man å leve når man mister det kjæreste man har?

Om regissør og produsent

Silje Evensmo Jacobsen er dokumentarfilmregissør utdannet fra Westerdals i Oslo. Hun har  jobbet med flere dokumentarserier, og -filmer, nå sist dokumentaren Tro kan flytte fjell, som er vist på festivaler i inn- og utland, og har vunnet flere priser, blant annet den prestisjefylte Prix Europa. Silje var også serieskaper og regissør på Team Ingebrigtsen, hvor hun i over sju år fulgte den ukonvensjonelle løperfamilien. Hun var også en av deltakerne i Talent Norge og NFIs utviklingsprogram UP for kvinnelige filmskapere. Silje og A5 Film har også to nye dokumentarfilmer under utvikling, begge med tilskudd fra NFI, og med Mari Bakke Riise som produsent.

Produksjonsselskapet A5 Film ble opprettet av Evensmo Jacobsen og produsent/regissør  Bakke Riise, og lagde i fjor filmen Else og Odd som vant best feature dokumentar på NYC Independent film festival. De har flere dokumentarfilmer under utvikling. Bakke Riise står bak en lang rekke sterke dokumentarer, bla. Hans og Liv for Speranza film, og den prisvinnende Kayayao, - de levende handlekurvene som vant 17 internasjonale førstepriser og ble shortlistet til Oscar. 
 

Om prosjektet

Produsent
Mari Bakke Riise
Produksjonsselskap
A5 Film AS
Regissør
Silje Evensmo Jacobsen
Manusforfatter
Silje Evensmo Jacobsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.03.2021
Tilskudd gitt:
310.000 kroner
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.11.2021
Tilskudd gitt:
1.400.000 kroner
Totalbudsjett:
3.800.000 kroner
Konsulentvurdering:
Filmen handler om en familie; om å lære seg å navigere i ukjente farvann, når fellesdrømmen om et ideologisk liv i naturen kræsjer da mor i familien dør av kreft. Filmen følger tiden etter, hvor faren, Nik, må bygge opp en ny hverdag, selv om han er totalt under isen emosjonelt og ikke har mye kraft til å fungere. Men sammen med barna og naturen, hvor han får lov å nyte den friske lufta, jobbe med hendene og se solen stråle gjennom bladene på trærne, finner han langsomt formål og styrke til å gå videre. Dette er en film som vil inspirere til å senke tempoet, og minne oss på hva som virkelig betyr noe i livet. Fotografiet i filmen skaper en filmatisk boble som brekkes gjennom nøkterne refleksjoner over virkelighetens skjørhet og skjønnhet. Silje og Mari har fulgt denne historien over flere år for å kunne fange de magiske stundene og de endringer som skjer over tid.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning