Norsk filminstitutt

Den feministiske kortfilmen Ultima Thule baserer seg rundt et lidenskapelig møte mellom to kvinner (35). I et surrealistisk univers hvor dans, musikk, samisk kultur, nordnorsk natur og referanser til hekseforfølgelsene er stikkord, retter filmen fokus på kvinners og minoriteters posisjon i samfunnet - nå, og gjennom historien.

Om regissør og produsent

Regissør og manusforfatter Eili Bråstad Johannessen er en nordnorsk billedkunstner og filmskaper bosatt i Nord-Troms og Berlin. Hun har laget flere kortfilmer og kunstfilmer som er vist internasjonalt, blant annet Parallax (2018). Hun jobber også med en spillefilm, Insel Arnøy. Johannessen er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole.


Mattima Films holder til i Mo i Rana og Berlin, og har produsert flere dokumentarer og kortfilmer de siste årene, blant annet dokumentaren Caveat Andøya og kortfilmen The Cabinet of Doctor Winge. Mattima består av Ane-Martha Tamnes Hansgård (som her skal spille en av hovedrollene), Andrew Grant og Øyvind Nyborg Gregersen. Her er Helene Eggen produsent.
 

Om prosjektet

Produsent
Helene Eggen
Produksjonsselskap
Mattima Films AS
Regissør
Eili Bråstad Johannessen
Skuespillere
Ane-Martha Tamnes Hansgård
Manusforfatter
Eili Bråstad Johannessen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
750.000 kroner
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen