Norsk filminstitutt

En gravid, fattig kvinne gjør sitt livs tabbe i ren desperasjon, og stjeler sølv fra en gammel, død samisk kvinne. Hun tar ikke bare sølv, men noens mest elskede. Hun får så en forbannelse over seg som gjør livet hennes til et helvete, og forbannelsen tar over både henne og hennes elskede.

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør og manusforfatter Inga Elin Marakatt er nylig utdannet innen kortfilm og dokumentar ved Høgskolen i Kautokeino, og har en bachelor i kulturanalyse fra Umeå. Hun har laget studentfilmen Nalde, og dette blir hennes regidebut. 
Forest People ble etablert i 2019, og drives av Lisa Marie Kristensen og Per Josef Idivuoma. De har blant annet produsert Daiddallu Stories og OCA Stories. Idivuoma har både skrevet, regissert og produsert en lang rekke kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarserier for blant annet SVT. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Skrekk
Produsent
Per-Josef Idivuoma
Produksjonsselskap
Forest People AS
Regissør
Inga Elin Marakatt
Manusforfatter
Inga Elin Marakatt

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
410.000 kroner
Totalbudsjett:
2.083.400 kroner
Konsulentvurdering:
Prosjektet er utviklet gjennom et urbefolkningsfilmprogram, hvor det satses spesielt på grøsserfilmer: En fattig kvinne gjør sitt livs største feil når hun stjeler sølv fra en avdød. Unborn Biru er på alle måter en solid historie, basert i samisk tradisjon og mytologi. Handlingen er lagt til 1920 i Sápmi. Manusforfatter og regissør Inga Elin Marakatt er journalist og har git tut flere bøker, og er i ferd med å etablere seg i filmens verden.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen