Norsk filminstitutt

Våren mellom oss er en filmatisk tolkning av ett av etterkrigstidens vakreste og mest foruroligende kjærlighetsdikt. Den fine og særegne dikteren Nils Yttri rakk å se teksten på trykk i Vinduets januarnummer 1980, åtte måneder før han døde bare 33 år gammel. Filmen formidler diktet i en fiksjonsramme lagt til høsten 2021, med tilbakeblikk til en lykkeligere tid; den minnerike våren da kjærlighetens glans opplyste hele livet 

Om regissør, manusforfatter og produsent

Regissør og manusforfatter Odd Magnus Grimeland har laget en rekke kortfilmer, blant annet Dyret i brystet og Bussene, og er godt etablert som filmskaper. Hans siste ferdige film, En ny reise, var også etter et dikt av Nils Yttri. Den ble vist på Grimstad i 2019 og også ved flere internasjonale festivaler. 


Aminda Produksjoner AS ble etablert i 1995, og produsent Evald Otterstad har jobbet med film siden 1986. I senere tid har han gjort Klassekameratene, et prosjekt kjøpt inn av NRK i 2018. Han har også produsert Sigøynerhistorier fra Sliven, en dokumentar, og kortdokumentaren Tidens Tand for å nevne noen.
 

Om prosjektet

Produsent
Evald Otterstad
Produksjonsselskap
Aminda Produksjoner AS
Regissør
Odd Magnus Grimeland
Manusforfatter
Odd Magnus Grimeland

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
19.03.2021
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
580.305 kroner
Konsulentvurdering:
Våren mellom oss er en tolkning av et vakkert kjærlighetsdikt. Søkerne skriver: "Den unge lyrikeren Nils Yttri (1947-1980) rakk å se teksten på trykk i tidsskriftet Vinduet i januar 1980". Da tok poeten livet av seg. I manuset følger vi en ung mann som kommer gående i et naturlandskap. Regissør Odd Magnus Grimeland er en av de få som enda jobber innen en klassisk dikterisk basert kinematografi.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
Ordning:
Utvikling av kortfilm etter konsulentvurdering
Dato:
02.09.2020
Tilskudd gitt:
99.000 kroner