Norsk filminstitutt

Vi er i Bergen og følger Odile på vei inn i en ny fase av livet: 30 årene. Venner får barn og ser ut til å ha ekte relasjoner, mens Odile fortsatt henger i studio med sin bestekompis Stian, og lager musikk hun aldri gir ut. Komplisert, slitsomt og veldig underholdende. Rapmusikk veves sammen med handlingen og åpner for en særegen kommunikasjon direkte med publikum.

Om serieskaper og produsent

Amy Black Ndiaye (bildet) er skuespiller-utdannet og jobbet på teater i New York før hun utdannet seg som manusforfatter på Den Norske Filmskolen. Hun har skrevet serien og skal spille hovedrollen som Odile. Sist sett som skuespiller i Wisting og blir å se i flere filmer på kino ila 2021. Forfatter på Två Systrar (for Viaplay) og sesong 3 av Hjerteslag (for TV2). Tidligere jobbet hos Monday Scripted som medforfatter på Aber Bergen sammen med Ole Endresen. Forfatter på prisbelønnete kortfilmer, sist kortfilmen Daddys Girl.

Monday-gruppen består av blant andre selskapene Monday Production/Norsk Fjernsyn, Feelgood og Teddy TV. Monday Scripted AS er selskapets relativt nystartede drama-avdeling.

Produsent er Terez Hollo-Klausen som har vært produsent på en rekke prosjekter, inkludert Jørgen+Anne=Sant og Dryads, samt associated producer på Wisting og utviklingsprodusent på Atlantic Crossing. Eksekutive produsenter på Verden er Min er Ole Endresen og Lasse Hallberg. 

Foto: Henrik Udnesseter

 

Om prosjektet

Produsent
Teréz Hollo-Klausen, executive produsenter Lasse Hallberg, Ole Endresen
Produksjonsselskap
Monday Scripted AS
Regissør
TBA
Manusforfatter
Amy Black Ndiaye
Distribusjonsplattform
NRK

Tildelinger

Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.12.2018
Tilskudd gitt:
580.000 kroner
Totalbudsjett:
730.000 kroner
Konsulentvurdering:
Ein rapsical frå rappens vogge, Bergen (!), er ikkje kvardagskost, men burde absolutt bli det! Her går street cred og ironisk distanse opp i ei høgare eining. Med ein kjerne av blodig alvor byr denne serien på ekstravagante karakter- og miljøskildringar, samt ei god dose vidd og sjangerleik.; når såg du sist ein serie der dialogen er på rim? Serieskapar Amy Black Ndiaye opererer tett på sitt eige liv i diktinga av denne forteljinga. Det gir autensitet, kredibilitet og relevans inn i ei dramaserie-verd der påfyll av nye stemmer og originalitet er kjærkomment.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Dramaserier Nye veier - Utvikling og produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
20.06.2019
Tilskudd gitt:
1.040.000 kroner
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.04.2021
Tilskudd gitt:
2.100.000 kroner
Totalbudsjett:
17.500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Verden er min er på alle måter et berikende prosjekt. Amy Black Ndiaye har track som viser hun har ekte fortellertalent, og dette prosjektet bygger videre på dette talentet. Verden er min er en fantastisk historie om den krevende og givende kjærligheten, som via musikken vil gå rett inn i publikums hjerter. Serien er et lynende godt eksempel på at nye fortellerståsteder bidrar og fornyer formatet, derfor kommer dette prosjektet til å sette presedens og åpne dører for andre og nye fortellestemmer.
Konsulent:
Anne B. Sørensen