Norsk filminstitutt

Luca er åtte år gammel, og moren har nylig tatt livet sitt. I det traumatiske kjølvannet etter morens død fortsetter han å se henne, og prøver å overbevise faren til å tro på sine mystiske møter. Faren prøver å forklare at moren er død og borte for alltid. For Luca er moren fortsatt levende.

Om regissør og produsent

Fabien Greenberg er saman med produsent Bård Kjøge Rønning en del av Antipode Films. Han er utdannet inn film og filmfotografi i Skottland, med en master i kunst og media fra London. Han har regissert – og fotografert en rekke dokumentarfilmer og kortfilmer
Antipode Films er et erfarent produksjonsselskap innen dokumentar og kortfilm, og har produsert en rekke filmer. De har blant annet produsert dokumentaren og IDFA-vinneren Radiograph of A Family (regi Firouzeh Khosrovani). Flere av deres og Greenbergs filmer er vist på festivaler i inn- og utland, som dokumentarene Grizzly og Line, og kortfilmene Veien til verdens ende og Sportegn. De har også dokumentaren Lille-Axel i produksjon, med tilskudd fra NFI. 
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Bård Kjøge Rønning
Produksjonsselskap
Antipode Films AS
Regissør
Fabien Greenberg
Manusforfatter
Fabien Greenberg

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2021
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Totalbudsjett:
581.010 kroner
Konsulentvurdering:
Det er et fint prosjekt, da både på grunn av sin dramatiske eleganse og rørende tema: Luca (8) har akkurat mistet mammaen sin i et selvmord. Men hun kommer tilbake og snakker med ham. Regissør og manusforfatter Fabien Greenberg har gjort en rekke dokumentar- og kortfilmer før, og har blant annet vært tatt ut til Cannes.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen