Norsk filminstitutt

Casper (9) har aldri møtt sin biologiske far og reagerer derfor ikke noe større når han går bort. Det er først når han ser reaksjonen til klassekameratene sine at det går opp for ham hva han har mistet. Casper gir seg ut på en reise for å finne sine røtter...

Om regissør og produsent

Regissør og manusforfatter Mustafa Battal har tidligere skrevet manus til kortfilmen Hold rundt meg, som også fikk produksjonstilskudd fra NFI. Han har skrevet flere kortfilmer, og har også bakgrunn som klipper. Han har også produsert kortfilmer, blant annet Flukten og En beskjed. Battal er opprinnelig syrisk, og har sin foto/video-utdannelse fra universitetet i Tishreen. Dette blir hans regidebut.

Produksjonsselskapet Incitus ble etablert i 2003, av blant andre produsent Jarle Bjørknes, og holder til i Sandnes. Gjennom årene har de produsert mange filmer, blant annet filmene History of Love (2018) og More Woman, More Cry (2021).

Foto: Regissør og manusforfatter Mustafa Battal og medforfatter Stine H. Sørensen. Foto: Tor Nilssen
 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Jarle Bjørknes
Produksjonsselskap
Incitus AS
Samprodusent
Rok Secén
Co-produksjonsselskap
Monoo (Slovenia)
Regissør
Mustafa Battal
Manusforfatter
Mustafa Battal og Stine Haraldsdatter Sørensen

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
04.06.2021
Tilskudd gitt:
600.000 kroner
Totalbudsjett:
1.230.566 kroner
Konsulentvurdering:
Filmskaperen Mustafa Battal har et stort fortellertalent, og har sin base på Haugalandet. "X-Pappa" er en historie om en ung gutt som får vite at faren er død; en far han aldri traff. Narrativet er rørende og godt observert.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen