Norsk filminstitutt

Det 15. Berlinale Co-Production Market, som  arrangeres under Filmfestivalen i Berlin, søker produsenter med langfilmprosjekter som er ute etter internasjonale co-produksjon- og finansieringspartnere. I tillegg søkes det dramaserieprosjekter til CoPro Series og til Berlinale Talents.

 

Filmfestivalen i Berlin går av stabelen for 68. gang 15.-25. februar 2017, og under festivalen arrangeres også Berlinale Co-Production Market for 15. gang. 

 

Hvem kan søke

Co-produksjonsmarkedet søker erfarne produsenter med langfilmprosjekter ute etter internasjonale co-produksjon- og finansieringspartnere, med:

  • Budsjettramme mellom 1 og 20 millioner EURO (ca. 9.250.000 NOK - 185.000.000 NOK)
  • Minst 30 % av finansieringen allerede på plass

 Det er en unntagelse fra budsjettkravet som tar sikte på å støtte opp under prosjekter fra regioner hvor filmer produseres på et lavere budsjett eller som har utfordringer - dette gjelder prosjekter fra World Cinema Fund-støttede regioner.

Berlinale Directors

Det søkes også etter spesielt lovende Berlinale Directors-prosjekter. Dette er prosjekter av regissører hvis tidligere filmer har vært plukket ut til Berlinalen - disse kan søke selv om de ikke har finansieringskravet på 30 % på plass. Initiativet er til for å støtte opp under prosjekter fra regissører som har vist sin styrke tidligere.

Søknadsfrist: 11. oktober

Du finner søknadsskjema og mer informasjon her

CoPro Series

Hvis du har en serieprosjekt som enten trenger finansiering og/eller coproduksjonspartnere kan du melde det på til CoPro Series, et arrangement som foregår som en del av Drama Series Days, der det blant annet foregår en pitche-event der ditt prosjekt kan bli presentert. Blant serier som har blitt presentert her tidligere er The Vanishing av Hans-Christian Schmid og den norske serien Valkyrien.

Søknadsfrist: 23 oktober.

Søk her

Innen slutten desember av annonseres det hvilke ca. 25 prosjekter som er valgt ut til å delta blant alle de påmeldte.  I tillegg vil det blir meldt på ti ekstra prosjekter via Talent Project Market, noe som foregår i samarbeid med Berlinale Talent.

Berlinale Talents

Hvert år under Berlin International Filmfestival samler Berlinale Talents 300 utvalgte filmskapere med ulik faglig bakgrunn fra hele verden for å utveksle erfaringer, bygge nettverk og lære mer om prosjektutvikling, andre kulturer, og om filmen som kulturelt og økonomisk produkt. Berlinale Talents blir arrangert i nærheten av festivalområdet og European Film Market og er vertskap for en rekke arrangementer med Berlinalens gjester og kjente filmskapere. 

 

Berlinale Talents består av blant annet Summit-programmet, som er masterclasses og paneldebatter med internasjonalt anerkjente filmarbeidere (regissører, produsenter, produksjonsdesignere, skuespillere, klippere etc) innenfor ulike fagfelt, som deler sine erfaringer og sine kunstneriske visjoner. I tillegg kommer seksjonene Project

Kursdato: 17-22. februar 2018
Kursavgift: Ingen, du dekker deler av dine egne reiseutgifter.

Søknadsfristen var: 1. september 2017

Les flere detaljer og søk via om plass via hjemmesiden til Berlinale Talents 2018

 

  • Dag Asbjørnsen
    • Dag Asbjørnsen

    • Seksjonsleder
    • internasjonale relasjoner
    • Telefon: +47 402 22 151
    • E-post: dag.asbjornsen[@]nfi.no
  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no