Norsk filminstitutt

Dates in Real Life av serieskaper Jakob Rørvik har vunnet prisen for beste serie i International Panorama-konkurransen under festivalen Series Mania (15.-22. mars). Serien kommer på NRK til høsten. 

foto. bilde fra lilla løper med fem personer foran en stor logo av bokstaven m og et skilt med påskirften Series Mania
Teamet bak serien Dates in Real Life under verdenspremieren på Series Mania. Serieskaper Jakob Rørvik i midten. Foto: Olivier Vigerie/Series Mania

Prisutdelingen fant sted fredag kveld under festivalens avslutning.

Series Mania i Lille er Europas største festival for TV-serier. Publikumsdelen av Series Mania samler over 70.000 gjennom åtte festivaldager til kinovisninger av serier og mesterklasser med anerkjente navn i TV-serieverdenen.

På årets Series Mania (15.-22. mars) var Dates In Real Life tatt ut i konkurranseprogrammet International Panorama, der 12 serier deltar. Her vant Dates in Real Life prisen for beste serie. 

foto. kvinne i  halvfigur med virtuell virkelighet maske foran ansiktet
Fra dramaserien Dates in Real Life. Foto: Maipo Film

Seriens hovedperson er 25-årige Ida, som lever hele livet sitt online. Når hun blir dumpet av internettkjæresten, må hun ut og lete etter partner i den fysiske verden. Dates in Real Life er den første dramaserien fra serieskaper og regissør Jakob Rørvik, som sto bak den kritikerroste spillefilmen Thomas mot Thomas (2022). Serien hadde verdenspremiere under årets Series Mania.

– Dates in Real Life er en unik serie som vi er svært stolte av å ha produsert. Serien har vi laget sammen med et av Norges største fortellertalenter, nemlig Jakob Rørvik, sier Synnøve Hørsdal, produsent og daglig leder i Maipo Film.

Jakob Rørvik 18.03_DATES OF REAL LIFE_PHOTOCALL_OLIVIERVIGERIE_BD_172800.JPG
Serieskaper Jakob Rørvik under verdenspremieren på Dates in Real Life. Foto: Olivier Vigerie/Series Mania
foto. kvinne i halvfigur foran lerret med påskriften Series Mania
Produsent Synnøve Hørsdal under verdenspremieren på Dates in Real Life. Foto: Olivier Vigerie/Series Mania

– At serien får en anerkjennelse som dette på Series Mania er helt uvurderlig for oss, både for seriens første møte med publikum, og for seriens videre liv internasjonalt. Series Mania er en av de viktigste arenaene for tv-drama, og vi kunne ikke ønsket oss en bedre start. Nå gleder vi oss til at Dates in Real Life skal møte et publikum i Norge på NRK til høsten, sier Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Dates In Real Life har mottatt utviklingstilskudd og produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt på til sammen 2.970.000 kroner. Serien er på 7 x 30 minutter.

Serien er produsert av Maipo Film ved Synnøve Hørsdal og Petter Onstad Løkke for NRK. Regi og manus er ved Jakob Rørvik.

I år var to norske serier, begge produsert for NRK, tatt ut til konkurranseprogrammene på Series Mania. 

Serien So Long, Marianne, om forholdet mellom Leonard Cohen og norske Marianne Ihlen, deltok i den internasjonale hovedkonkurransen for langdrama.

 

  • Arna Marie Bersaas
    • Arna Marie Bersaas

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 928 13 088
    • E-post: amb[@]nfi.no
  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no