Norsk filminstitutt

Sex, Drømmer og Kjærlighet er en filmtrilogi bestående av tre løst sammenhengende historier som på ulike måter skildrer seksualitet, lengsler og drømmer i Oslo i dag.
 
Sex: En feier har sex med en annen mann, men insisterer overfor kona at det ikke er utroskap. Kollegaen hans har nattlige drømmer som ikke stemmer overens med hans mannlige selvbilde. 
 
Drømmer: En femten år gammel jente opplever en seksuell oppvåkning da hun forelsker seg nesegrust i sin kvinnelige lærer. Hun skriver dette ned i en dagbok, og skriver så bra, levende og gjenkjennelig at både mor og bestemor synes boken bør utgis. Uten å ta høyde for at jenta kun har skrevet det for å holde forelskelsen levende for seg selv. 
 
Kjærlighet: En kvinnelig lege i slutten av førtiårene har ingen ønsker om et fast forhold. Men da en mannlig sykepleier forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant fører til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat det hun har ønsket seg. 

Om regissør, manusforfatter og produsent

Dag Johan Haugeruds (bilde) spillefilmdebut Som du ser meg (2012) vant Amanda for Beste film, beste manus, beste regi og beste kvinnelig birolle. Filmen vant Kritikerprisen, og var Norges kandidat til Nordisk Råds Filmpris. I 2014 kom filmen Det er meg du vil ha. Den neste filmen Barn fra 2019 (som hadde verdenspremiere i Venezia) vant hele ni Amanda-priser, og vant også Nordisk Råds filmpris. I 2020 kom filmen Lyset fra sjokoladefabrikken. Haugerud har også gitt ut fire romaner på Tiden og Oktober Forlag. Hans roman Enkle atonale stykker for barn vant NRK P2 lytternes romanpris. 

Foto: Fin Serck-Hansen

Produsenter er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i Motlys. Motlys er et av landets største og mest toneangivende produksjonsselskaper, med en rekke prisvinnende titler bak seg, både spillefilmer, kortfilmer, dokumentarer og dramaserier. Blant annet Heimebane, Håp, Barn, Ninjababy og a-ha The Movie. Siden 2008 har Motlys sine filmer hatt 121 Amanda-nominasjoner og vunnet 50 Amanda-priser.

Prosjektet har tidligere fått totalt 1.340.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Dag Johan Haugerud
Manusforfatter
Dag Johan Haugerud
Distribusjonsplattform
Kino/Viaplay

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
16.05.2022
Tilskudd gitt:
19.160.000 kroner
Totalbudsjett:
40.000 kroner
Konsulentvurdering:
Sex, Drømmer og Kjærlighet er intet mindre enn en helt fantastisk trilogi, der tre uavhengige historiefortellinger hektes sammen i felles tematikk. Filmene kommenterer samtiden vår i gjenkjennelige situasjoner, og med utfordringer vi kan identifisere oss med, uten at man nødvendigvis behøver å ha opplevd det samme som hovedpersonene. I fortellingene møter vi mennesker som blir nødt til å sette sine egne fordommer under lupen, samtidig som vi gjennom de ulike karakterene i hver historie får se flere sider av problemstillingene de hanskes med. Som leser og filmkonsulent er det veldig gledelig å se skeiv tematikk løftes opp på en genuin måte som er poengtert, men som likevel aldri oppleves påtrengende eller som en unnskyldning for å kunne krysse av i mangfolds-boksen. Sex, Drømmer og Kjærlighet er både innholdsmessig og finansielt nybrottsarbeid fra filmkunstnerne Dag Johan Haugerud og Yngve Sæther. Hver tittel skal ha hver sin unike lansering på kino, før trilogien slippes én etter én hos strømmetjenesten Viaplay. Dag Johan Haugerud er utvilsomt en av våre mest signatursterke regissører, og filmspråket hans er nennsomt, poetisk og vakkert. Jeg mener samarbeidet Motlys og Arthaus her går inn i med Viaplay, duker for et spennende publikumsmessig potensial, og gir rom for at enda flere seere skal få oppleve Haugeruds nydelige filmserie.
Konsulent:
Cecilie Aspenes
Ordning:
Utvikling av spillefilm etter konsulentvurdering
Dato:
19.05.2020
Tilskudd gitt:
1.340.000 kroner
Konsulent:
Anne B. Sørensen, Cecilie Aspenes