Norsk filminstitutt

Den palestinsk-israelsk-norske dokumentarfilmen No Other Land vant publikumsprisen under årets CPH:DOX. Filmen er lagd av palestinske og israelske filmskapere med Antipode Films som norsk samprodusent. 

foto. en mann i tskjorte ligger på en gressbakke med en gravemaskin i bakgrunnen
Fra dokumentarfilmen No Other Land. Foto: Antipode Films

Dokumentarfestivalen CPH:DOX (13.-23. mars) hadde prisutdeling fredag kveld, og den norske samproduksjonen No Other Land vant publikumsprisen. Hjerteskjærende, sjokkerende og modig, var blant beskrivelsene publikum ga filmen.

CPH:DOX i København er en av verdens største festivaler for dokumentarfilm. 115 filmer var med i konkurransen om publikumsprisen, og No Other Land var filmen som fikk flest stemmer fra publikum.   

– Prisen er en indikator på hvor viktig og riktig denne filmen er, og vi tar med oss anerkjennelsen og engasjementet videre inn i Oscar-kampanjen, sier de norske produsentene Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg.

No Other Land handler om den palestinske aktivisten Basel Adra og den israelske journalisten Yuval Abraham, som sammen kjemper mot husødeleggelser og undertrykkelse i området Masafer Yatta på Vestbredden.

Filmen er regissert av to palestinske aktivister, Basel Adra og Hamdan Ballal, og to israelske filmskapere, Rachel Szor og Yuval Abraham. De inngår i produksjonsselskapet Yabayay Media, som produserer No Other Land sammen med norske Antipode Films, ved Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg.

Les mer om No Other Land her

No Other Land har mottatt 375.000 i samproduksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.

No Other Land hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i februar, der den vant prisen for beste dokumentar og publikumsprisen. Filmen som vinner beste dokumentar på Berlinalen kvalifiserer for å delta i konkurransen om Oscar-nominasjon. 

Ni norske dokumentarfilmer var med i programmet på årets CPH:DOX, No Other Land var en av tre norske samproduksjoner som ble vist på festivalen.   

Les mer om norske dokumentarer på CPH:DOX

Publikumspris til No Other Land på CPH:DOX

Den palestinsk-israelsk-norske dokumentarfilmen No Other Land vant publikumsprisen under årets CPH:DOX. Filmen er lagd av palestinske og israelske filmskapere med norske Antipode Films som samprodusent. 

  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no