Norsk filminstitutt

Filmkritiker og kulturredaktør i Dagsavisen Mode Steinkjer er invitert til juryen for European Shooting Star 2018.

mode-steinkjer-dagsavisen.jpg
Mode Steinkjer

Mode Steinkjer er filmkritiker og kulturredaktør for Dagsavisen og har skrevet om film og kultur siden midten av 1980-tallet. Han innehar allerede mye juryerfaring fra blant annet FIPRESCI-juryen til både filmfestivalen i Cannes i 2017 og filmfestivalen i Berlin i 2013 og 2015. Steinkjer er styreleder for Norsk filmkritikerlag, medlem av den norske Oscar-komitéen og medlem i European Film Academy.

De andre jurymedlemmene er Mijke de Jong, Ankica Juric Tilic, Nicole Schmied og Eduardo Noriega.

Promotering av talent

Ti unge europeiske skuespillere blir hvert år presentert og promotert som talentfulle Shooting Stars under filmfestivalen i Berlin. Hvert av de 34 medlemslandene i European Film Promotion (EFP) kan innstille en nasjonal kandidat, før den internasjonale juryen gjør utvelgelsen av de ti skuespillerne i desember. De ti vinnerne vil bli presentert på scenen i Berlinale Palast under filmfestivalen i Berlin 19. februar 2018.

Unge lovende

EFP er et unikt nettverk for promotering av europeisk film og talent. Tidligere norske Shooting stars har blant annet vært Aksel Hennie, Kristoffer Joner, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim og Nicolai Cleve Broch. I Norge er det Norsk filminstitutt som er medlem av EFP og innstiller den norske kandidaten.