Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har ansatt filmskaper Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen som ny kortfilmkonsulent. 

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen (2).jpg

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen (55) har lang erfaring fra norsk filmbransje, og har skrevet manus til og regissert tolv filmer, blant annet spillefilmene De umoralske og 5 Løgner. Hans novellefilm Fremragende timer mottok flere internasjonale priser, blant annet i Berlin, Torino og New York. Krutzkoff Jacobsen har tidligere vært gjestelærer på Nordland kunst- og filmfagskole, og er i dag lærer på film/TV-manuslinja ved Westerdals i Oslo, og underviser blant annet i korte formater og manusskriving. 

- Gleder meg til å begynne i den nye jobben. Tenker man etter, er det kortfilm det lages mest av i verden, og for mange er det det nye hotte mediet. Jeg gleder meg til å være en hjelper for dem som lager kortfilm som eget uttrykk, og for dem som ser på mediet som en åpning inn til filmens vidunderlige verden, sier Krutzkoff Jacobsen.

Han tiltrer stillingen som kortfilmkonsulent 15. august. Stillingen er et åremål på fire år.

- Vi er svært glade for å få Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen som en del av konsulentgruppen i NFI. Han har lang erfaring fra norsk filmbransje, og vil bli en ny og spennende stemme både for NFI og norsk kortfilm, sier Sindre Guldvog, direktør i NFI.