Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har tildelt produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering til familiefilmen Over grensen - og seks spennende kortfilmer.

Over Grensen Maja Lunde Johanne Helgeland (002).jpg
Manusforfatter Maja Lunde og regissør Johanne Helgeland

Tilskudd til spillefilm

Maipo Film AS med regissør Johanne Helgeland og manusforfatter Maja Lunde er tildelt 8.815.800 kroner i produksjonstilskudd til filmen Over grensen. Filmen er basert på en filmhistorie av Maja Lunde og Espen Torkildsen.

Over grensen

Desember 1942. Fire barn er på flukt fra nazistene. Målet er Sverige.

Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner videre. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?

Dette er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser om tillit og vennskap, og om stort mot hos små mennesker.

Over grensen er basert på en historie av Maja Lunde og Espen Torkildsen, og ble også utgitt som suksessforfatter Maja Lundes første roman for barn. Filmen er regissør Johanne Helgelands spillefilmdebut.

 - En kommende, originalskrevet ny norsk barnefilmklassiker, som vi tror vil få et stort publikum, sier filmkonsulent Silje Riise Næss i NFI.

Tilskudd til nye kortfilmer

Norsk filminstitutt gir produksjonstilskudd etter konsulentvurdering til seks nye, spennende kortfilmer - tre av dem for barn og unge.

Hest er best

Mer Film og manusforfatter og regissør Aasne Vaa Greibrokk har fått 1.100.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Hest er best. Filmen handler om unge jenter i et hestemiljø, og skildrer brytningspunktet mellom å være barn til å bli voksen. I stallen måler de krefter – med hestene, seg selv og med hverandre.

Slå rundt busken

Ape&Bjørn og manusforfatter og regissør Jørn Utkilen har fått 900.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Slå rundt busken – en svart komedie om et menneske som sitter fast i systemet som egentlig skal hjelpe henne. Filmen handler om  Melina (18), som er flyktning fra Midt-Østen, og hennes møter med mennesker som angivelig skal hjelpe henne å finne veien inn i det norske arbeidsmarkedet.

Knask eller knep

DUOfilm og regissør/manusforfatter Morten Evelid har fått 750.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Knask eller knep, en film om å være utenfor – og hva en person er villig til å gjøre for å komme innenfor. Magda er black metal fan og er ikke som de andre jentene, noe hun får merke. Når Halloween kommer har hun ingen å henge med.

when bodies fall from the sky

Barbosa Film og regissør/manusforfatter Yenni Lee har fått 350.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen when bodies fall from the sky, som handler om Emma som må hente hjem sin døde tvillingsøster fra Tokyo. Filmen er en samproduksjon med Zentropa Sweden, og handler om Jenny, som må hente hjem sin døde tvillingsøster fra Tokyo. Men skal hun kremeres, eller sendes hjem hel?

Loading

Barbosa Film og regissør og manusforfatter Julia Lindström har fått 250.000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering til til kortfilmen Loading. Filmen handler om den kåte tenåringsjenta Lo og hennes far Knut, og hvordan deres relasjon endrer seg dramatisk. For en kåt jente er en farlig jente.

Ending Start

4 ½ og regissørene Silas Kjølmoen Henriksen og Cecilie Semec Mikkelson får 250.000 kroner i produksjonstilskudd til Ending Start. Dette er en filmatisering av et forhold som går tapt, visualisert gjennom dans og musikk av Nils Bech. Her settes dans, scenografi, kostyme og musikk sammen til et identifiserbart drama, og Silas Kjølmoen Henriksen spiller selv den mannlige danseren.

Kontakt:

Tone Johnsen

Filmkonsulent kortfilm 

Mobil: +47 416 10 697

E-post: tone.johnsen@nfi.no