Det kritikerroste dramet Håp skal vises i Panorama-seksjonen under Berlinalen. Det blir også filmens Europa-premiere.

Hope-1920x1080-nytt

    Maria Sødahls Håp er invitert til Berlin 
Maria Sødahls kritikerroste spillefilm Håp er invitert til Berlin internasjonale filmfestival. Visningen i festivalens Panoramaseksjon blir filmens europeiske premiere etter verdenspremieren i Toronto i september. 
Håp med nasjonal og internasjonal appell 
Sødahls selvopplevde drama med Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene fikk meget god mottagelse av både publikum og anmeldere da den ble vist i Discovery-seksjonen på Nord-Amerikas viktigste filmfestival, Toronto International Film Festival, i september. Svært gode gode kritikker fikk den også etter den norske premiere 22. november, så vi har åpenbart å gjøre med en film med både nasjonal og internasjonal appell. Det er heller ikke ofte at filmer får æren av å bli vist på flere A-festivaler, noe både Toronto og Berlin er.

Mulighet for publikumspris 

Panorama-seksjonen i Berlin er for filmer fra hele verden som utfordrer publikum og forteller historier på nye måter. Seksjonen har sin egen publikumspris. 
 
Berlin internasjonale filmfestival finner sted i i perioden 20. februar til 1. mars 2020.

En film av høy kvalitet 

Norge fikk stor oppmerksomhet under filmfestivalen i Berlin i år som fokusland på markedet. "Vi er veldig glade for å kunne følge opp på festivalen i 2020 med  en så rå og sterk film som Maria Sødahls Håp. Det er en film av høy kvalitet som allerede har gjort  seg bemerket internasjonalt, og vi er sikre på at den også vil gjøre inntrykk på det godt vante Berlinale-publikummet", uttaler Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Om Håp

Nesten ti år etter Maria Sødahls debutfilm Limbo, har hun kommet med sin andre spillefilm, Håp. Noe av årsaken til det lange oppholdet er kreftsykdommen som rammet regissøren – og som det finnes selvbiografiske elementer fra i filmen.
 
Maria Sødahl har både skrevet manus og regissert filmen som handler om hva som skjer med kjærligheten når en kvinne midtveis i livet får tre måneder igjen å leve. Anja lever med samboeren Tomas i en storfamilie med felles barn og stebarn. På lille julaften får hun en uhelbredelig diagnose. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas' sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?

Håp er produsert av Thomas Robsahm for Motlys med utviklings- og produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt på 11,5 millioner kroner. 

Distribusjon i Norge og internasjonalt

Filmen er sett av nærmere 40.000 siden premieren i november, og går fortsatt på kino i Norge. Norsk distributør er SF Studios, mens filmen selges internasjonalt av TrustNordisk. Filmen er allerede solgt til Spania, Benelux, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Sør-Korea.     

 • Stine Oppegaard
  • Stine Oppegaard

  • Prosjektleder internasjonale forhold spillefilm
  • Telefon: +47 908 59 638
  • E-post: stine.oppegaard@nfi.no 
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon og innsikt
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no