Norsk filminstitutt

NFI har har gitt tilskudd til ni nye spill, totalt 6,6 millioner kroner. 

tanknarok
Tanknarok

- I denne runden har vi blant annet gitt tilskudd til flere fine spill for de minste barna, og det er veldig gøy! Samtidig er det stor variasjon i sjangre og temaer, sier spillansvarlig i NFI, Kaja Hench Dyrlie.

Det var 26 søkere i denne runden, og etter en panelvurdering og pitch har NFI valgt å gi tilskudd til ni spillprosjekter - seks har fått utviklingstilskudd tidligere, tre spill er helt nye.

Disse spillene får tilskudd i denne runden:

Polyblock AS får 400.000 kroner i utvikling til spillet Tanknarok, et nytt, actionfylt spill der spillerne spiller mot hverandre i hver sin tanks.

Eduplaytion AS får 300.000 kroner til å utvikle Numetry, et historiedrevet puzzlespill som skal vise barn at det er gøy å være god i matte.

Puny Games AS får 200.000 kroner til å utvikle det nye spillet Rival Racers, et arkadespill der du duellerer med romskip i stadig forvandling.

Snow Castle AS får 1.600.000 kroner til å utvikle Earthlock II - et historiefokusert rollespill i en åpen verden.

Megapop AS får 1.200.000 kroner i tilskudd til Fight– et digitalt kortspill der action, taktikk og strategi går hånd i hånd.

Arctic Hazard Game Studio AS får 1.000.000 kroner til Norse– et strategispill skrevet av den bestselgende vikingforfatteren Giles Kristian.

Henchman & Goon får 500.000 kroner i utvikling til Nenia et eventyrspill som tar for seg å leve med depresjon, angst og avhengighet.

Monkeybin AS får 400.000 kroner i utviklingstilskudd til Monsterminds, et spill der bokstavene fra Scrabble er byttet ut med fargerike monstre, og spilleren trenger verken ordforråd eller ordbok.

Skinny Bandit AS får 1.000.0000 kroner i utviklingstilskudd til Veien hjem – et spill for barn og unge der du skal følge mauren Mari hjem til maurtua si.

NFI gir tilskudd til utvikling av norske spill etter kunstnerisk vurdering, uansett sjanger og plattform. Vi gir også tilskudd til manusutvikling, samt lansering av spill i inn- og utland, og Internasjonal spillsatsing - som er en videreføring av Innovasjon Norge og NFIs Spill ut i verden-satsing.

numetryNY
Numetry

 

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no