NFI har denne uka gitt 5,2 millioner kroner i produksjonstilskudd til elleve kortfilmer.

Dekonstruksjon.foto
Dekonstruksjon

- Dette var en sterk runde med mange gode søknader. Igjen er problemet at det er flere attråverdige prosjekter enn det er penger til. Jeg pleier å si det slik: «Jeg velger ikke de beste søknadene, men velger blant de beste». Ikke minst er det denne gangen mange gode manus fra distriktene, og Trondheim og Trøndelag er endelig i ferd med å komme på banen, på samme måte som Stavanger, Bergen og Tromsø, sier kortfilmkonsulent i NFI, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

I denne runden var det hele 55 søkere, og altså elleve som kom gjennom nåløyet.

Disse prosjektene får produksjonstilskudd:

Regissør Julie Engaas og True Fiction AS får 750.000 kroner i produksjonstilskudd til Dekonstruksjon – som gjennom animasjon utforsker hvordan verden ville sett ut etter at menneskene forsvant.

Regissør Irasj Asanti og Evil Doghouse Lillehammer AS får 780.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Sand, en historie om to søsken på flukt fra sitt krigsherjede hjemland.

Regissørene Line Klungseth Johansen og Christian Lo og Helmet Films & Visual Effects får 620.000 kroner i produksjonstilskudd til Popcorngutten – om en gutt som plutselig begynner å nyse popcorn.

Regissør Torfinn Iversen og Fjordic Film AS får 600.000 kroner i produksjonstilskudd til Sparkekoret – om en gutt som vil synge i kor, men som ikke får lov av faren.

Regissør Eirik Tveiten og Cylinder Production AS får 500.000 kroner i produksjonstilskudd til Nattrikken, der en kvinne rapper en trikk – noe som medfører et ansvar for passasjerene.

Regissør Marius Myrmel og Studio Regin AS får 480.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Gnisninger, en historie om unge menn og deres jakt på en kjæreste.

Regissør Jonas Grimeland og Staur Film AS får 550.000 kroner i produksjonstilskudd til Tjenestemann – om en politimanns dilemma da han møter sin gamle gjeng på bygdefest. 

Regissør Knut Erik Jensen og Rein Film AS får 200.000 kroner i produksjonstilskudd til Skred-skogen – en film om ei jente og en gutt som ligger i en liten skog. De drømmer, de assosierer.

Regissør Anne Haugsgjerd og Incitus AS får 290.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Hormonenes flukt – som handler om hva som skjer når man eldes og hormonene endres.

Regissør Jenny Haraldstveit og Barbosa Film AS får 200.000 kroner i produksjonstilskudd til Kuksvanen – et feministopprør som går ut over en statue.

Regissør Elvis Cojoc og Mer Film AS får 130.000 kroner i produksjonstilskudd til Liremu Barana – Soul of the Sea – om en kvinne som finner sangen igjen, og med det livsgrunnlaget.

 

liremu
Liremu BaranaUtviklingstilskudd:

Regissør Anders Teig og Pandora Film AS får 100.000 i utviklingstilskudd til prosjektet Skuddene på Bergenhus.

Sparkekoret - Illustrasjonsbilde_2

 

 • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
  • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

  • Kortfilmkonsulent
  • Telefon: +47 22 47 45 00
  • E-post: larjac@nfi.no
 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Utvikling & produksjon (UPA)
  • Telefon: +47 22 82 24 16
  • Mobil: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no