NFI har gitt produksjonstilskudd til Joachim Triers nye film Verdens Verste Menneske. Samtidig får tre dokumentarfilmer tilskudd til produksjon.

joachim trier23
Joachim Trier. Foto: Steffen Oftedal

Regissør Joachim Trier og Oslo Pictures AS får 9.075.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Verdens Verste Menneske, en kjærlighetshistorie som skal avslutte Oslo-trilogien med Reprise og Oslo 31. august som de to første filmene.

Verdens Verste Menneske er Triers femte spillefilm, også denne med Eskil Vogt som manusforfatter.
 
- Joachim Trier og Eskil Vogt i tospann står for noen av nyere norsk films store kunstneriske høydepunkt. Derfor knytter det seg naturlig nok forventninger til hva som kommer fra den kanten neste gang. Gleden er ikke mindre over å bekrefte at også denne gang er det en usedvanleg virtuos og rik fortelling vi får servert, cinematisk så vel som dramatisk, sier spillefilmkonsulent Ståle Stein Berg i NFI.

Dokumentarfilmer:

Erikos01
Erikos verdenerRegissør Shwan Dler Qaradaki og Kulturbyrået Mesén AS får 350.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Den tatoverte solen, som gjennom akvarell og tegninger forteller historien om regissørens avdøde mor.

Spætt Film AS får 250.000 kroner til dokumentarfilmen Erikos verdener, en dansk samproduksjon som handler om den japanske pianisten Eriko Makimura.  Regissør er Jannik Splidsboel.

Medieoperatørene AS og regissørene Oskari Pastilla og Janne Niskala får 550.000 kroner i tilskudd til Hockey Dreams, en finsk sakproduksjon. Dokumentaren handler om den sør-koreanske hockey-drømmen.

HockeyDreams_002_small
Hockey Dreams