Norsk filminstitutt

Denne uka har Norsk filminstitutt gitt produksjonstilskudd til tre nye spillefilmer - og spennende regissører som Margreth Olin, Hallvar Witzø og Mariken Halle. 

VI ER HER NÅ
Vi er her nå

I denne runden var det hele 31 søkere, og tre spillefilmer får tilskudd fra NFI -  i hard konkurranse med flere sterke søkere.

Margret Olin tar samfunnsengasjementet sitt inn i thrillerformatet, Hallvar Witzø blander dynamitt, alenegang og lengsler til en eksplosiv komedie og Mariken Halle lager et underfundig og mangefasettert samtidsbilde av voksenlivet.

– Denne tildelingsrunden har gitt oss mulighet til å støtte svært egenartede og forskjellige prosjekter. Det høye nivået, og bredden i uttrykkene, lover godt for norsk spillefilm fremover, sier nytilsatt spillefilmkonsulent i NFI, Anne Borgaard Sørensen.

- Dette er prosjekter som vil markere terreng både her hjemme og internasjonalt, kvitterer kollega Ståle Stein Berg. 


Og legger til: 


– Marginene i toppen av søknadsbunken blir stadig mindre. Det er en fattig trøst for de gode prosjektene som ikke ble prioritert, men samtidig en voldsom anerkjennelse til de som nå har fått tilslag.

Disse får tilskudd:

Regissør Hallvar Witzø og Nordisk Film Production AS får 8.000.000 i tilskudd til Alle hater Johan– en eksplosiv bygdekomedie skrevet av Erlend Loe.

Regissør Margreth Olin og Fantefilm fiksjon AS får 10.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spenningsfilmen Safe House.

Regissør Mariken Halle og Alternativet Produksjon AS har fått 2.200.000 kroner i produksjonstilskudd til Vi er her nå, en fiksjonsfilm som følger foreldre og babyer i en barselgruppe gjennom et år – der de alle har sine utfordringer.

alle hater JOhan