Øystein Karlsens nye serie «Exit» og «Twin» med Kristofer Hivju i hovedrollen er tatt ut til det offisielle programmet på tv-seriefestivalen Series Mania, mens den overnaturlige krimkomedien Magnus er tatt ut til Canneseries 2019. Og i juryen i Cannesseries sitter norske Josefine Frida Petersen. 

Twin og Exit
Twin (t.v.) og Exit som skal til Series Mania som pågår i neste uke. 

Twin deltar i den internasjonale hovedkonkurransen og Exit tatt ut til programmet International Panorama i Series Mania.
Twin handler om hva som skjer når seriens hovedperson kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen. Kristofer Hivju spiller begge rollene, og har utviklet ideen sammen med serieskaper/regissør Kristoffer Metcalfe og Gisle Norman Melhus. Medregissør er Erika Calmeyer. Produsent er Nordisk Film. 

Exit er beskrevet som et sjokkerende og tragisk drama om fire finansakrobater som for lengst har krysset noen grenser for hva som er moralsk forsvarlig oppførsel. I rollene møter vi blant annet Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen, Jon Øigarden og Simon J. Berger. Serien er skrevet og regissert av Øystein Karlsen, med Petter Testmann-Koch og Hege Skjerven Clausen som medskapere. Produsent er Freemantle og kanalen er NRK

Magnus til Cannes

Den norske krimkomedie-serien Magnus er tatt ut til hovedkonkurransen under Cannes International Series Festival – også kjent som Canneseries. Festivalen foregår samtidig med tv-markedet MIPTV som arrangeres i Cannes 8-11.april. I fjor ble den norske dramaserien Lykkeland tatt ut til det samme konkurranseprogrammet der den ble tildelt to priser. Også det nye norske dramaprosjektet Isdalen presenteres på årets festivalmen utenfor konkurranse. Serien er skapt og spilles av Vider Magnussen, regissert av Geir Henning Hopland og produsert av Anders Tangen. 

Norsk jurymedlem - Noora 

Den norske skuespilleren Josefine Frida Petersen, foreløpig mest kjent for sin rolle som Noora i SKAM, skal sitte i juryen som heter Jury Compétition Séries Courtes, altså korte serier, under Cannesseries. 

 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon, innsikt & internasjonale forhold
  • Telefon: +47 22 47 45 91
  • Mobil: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no