Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har tildelt totalt 36,5 millioner kroner i produksjonstilskudd til fem dramaserier og to spillefilmer - blant annet en ny sesong av Exit, filmen om Alta-kampen og to nye originalserier for barn. 

S01_EP02_ALL4_001
Exit

- Vi forsøker å holde hjulene i gang der vi kan i denne ekstremt vanskelige tiden for filmbransjen, og er derfor glade for å kunne tilby produksjonstilskudd til sju spennende prosjekter, som favner bredt både tematisk og geografisk. Prosjektene er gjennomførbare tross koronasituasjonen, og vil bidra til sårt tiltrengt aktivitet og sysselsetting i filmbransjen, sier avdelingsdirektør Lars Løge i NFI.

- Samtidig jobber vi i NFI på spreng for å gjøre det vi kan for å avhjelpe den vanskelige situasjonen i bransjen, og vi ser nå på hvordan vi kan omfordele midlene i filmfondet for å bistå de produksjonene som er hardest rammet av koronaviruset. Dette er ekstremt viktig for å sikre at vi også i framtiden kan produsere de gode norske filmene og dramaseriene - slik som disse, sier Lars Løge.

Det er fem dramaserier og to spillefilmer som nå får produksjonstilskudd fra NFI. Flere av dem skal etter planen gå i produksjon i løpet av året. Disse får tilskudd:

Dramaserier:
 
Serieskaper Øystein Karlsen og FremantleMedia Norge AS får 6.500.000 kroner i produksjonstilskudd til NRK-serien Exit sesong 2, der kvinnene i serien denne gangen får større plass.

Serieskaper Pål Huuse, regissør Ole Martin Hafsmo og PLAN-B TV AS får 4.000.000 kroner i tilskudd til humorserien Kong Johan for TV 2. Serien følger Norges regent, Kong Johan, som står overfor en folkeavstemning om avskaffelse av monarkiet.

Serieskaper Terje Solli og Seefood TV AS får 4.700.000 kroner i produksjonstilskudd til Superheltskolen for NRK – en komedie om livet på en skole for kommende superhelter.

Serieskaper Liv Mari Ulla Mortensen og Maipo Film AS får 1.325.000 kroner til Jeg bor ikke her for TV 2, som handler om Klara (22) som krasjlander inn i sitt gamle kollektiv mens hun fortrenger en traumatisk opplevelse.

Serieskaper Tord T. Olsen og NordicStories Nord AS får 3.500.000 kroner i produksjonstilskudd til Rabalder for NRK Super – som handler om en flokk unger som vokser opp under midnattssola med stor frihet og en passe dose galskap.

Spillefilmer:

Regissør Ole Giæver og Mer Film AS får 9.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen La elva leve – et historisk drama fra kampen om Altaelva – og en personlig historie om samiske Ester som står midt i begivenhetenes sentrum.

Regissør Kristoffer Borgli og Oslo Pictures AS får 7.500.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Sick of myself – en svart komedie om en kvinne som går litt for langt for å gjøre seg mer interessant.

 

Ild still 4
Rabalder

 

  • Mina Holdhus
    • Mina Holdhus

    • Seksjonsleder produksjonsfaglig rådgivning
    • Telefon: + 47 976 89 877
    • E-post: mina.holdhus[@]nfi.no