Norsk filminstitutt

Tuva Novotny skal regissere spillefilmen Diorama for Nordisk Film Production, Kristine Knudsen skal produsere den andre filmen om Richard Storken mens norske Hummelfilm skal samprodusere den svenske filmen Så jävla easy going.

RS2 - stills

Denne uka har Norsk filminstitutt gitt tre norske produksjonsselskaper totalt 4, 9 millioner kroner i tilskudd til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent. Her er to svensk/norske samproduksjoner, blant annet en ny spillefilm fra Tuva Novotny - og tysk/belgisk/norske Richard Storken og den mystiske juvel.

Det var totalt 11 søkere i denne tilskuddsrunden til samproduksjon spillefilm.

Svært sterke søkere

- Det var svært mange sterke søkere i bunken, langt flere enn vi har mulighet å gi tilskudd til. Dermed er terskelen svært høy. Når det er sagt er det tre sterke prosjekter som får tilskudd, og alle de norske produksjonsselskapene har god erfaring med internasjonale samproduksjoner. Vi  håper alle tre filmene vil få et stort publikum både ute og hjemme, sier Lars Løge, avdelingsdirektør i NFI.

Han legger til:
- Samproduksjon er viktig både for å fremme internasjonalt, helst langsiktig, samarbeid, utvikle norske produsenter mot det internasjonale markedet og fremme norsk kompetanse internasjonalt. Ordningen skal også stimulere til større inntjening til norske produksjonsselskaper,, sier Løge.

Disse får tilskudd:

Den siste skilling AS får 3.000.000 kroner i produksjonstilskudd til den norsk/tysk/belgiske samproduksjonen Richard Storken og den mystiske juvel, regissert av Tobias Schwarz. Richard og vennen hans drar til ørkenbyen Ghardaia, hvor de blir med i en tyvebande bestående av spurver på jakt etter en mystisk juvel.

Regissør Tuva Novotny og Nordisk Film Production AS får 945.144 kroner i produksjonstilskudd til den svensk/norske samproduksjonen Diorama. Filmen handler om ekteparet Frida og Bjørn, om kjærlighet, lidenskap, sjalusi, separasjon.

Regissør Christoffer Sandler og Hummelfilm AS får 1.000.000 kroner i produksjonstilskudd til den svensk/norske samproduksjonen Så jävla easy going. Filmen handler om 18 år gamle Joanna som har ADHD, og havner i seriøst trøbbel da hun går tom for medisin – og penger.

  • Mina Holdhus
    • Mina Holdhus

    • Seksjonsleder produksjonsfaglig rådgivning
    • Telefon: + 47 976 89 877
    • E-post: mina.holdhus[@]nfi.no