Norsk filminstitutt

NFI har denne uka tildelt totalt 10,1 millioner kroner til spill. 

NYblåsbortøy
Blåsbortøya (Hogworld 2) fra Snow Castle

Av de åtte prosjektene som får tilskudd er det tre helt nye, og fem som har fått utviklingstilskudd fra NFI tidligere.

Det var totalt 29 søknader til denne runden, og åtte sterke prosjekter slapp gjennom nåløyet denne gangen.

Disse får tilskudd:

Nye spill:

Dwarf Cavern AS får 605.285 kroner i tilskudd til Solar Explorer: Mars Awakening, der spilleren skal utvikle en vellykket Mars-koloni, og vil få muligheten til å kolonisere nye planeter etterpå.
 
Billionworlds AS får 354.368 kroner til Medieval Kings, et strategispill der du er kongen som skal bygge et større og bedre rike enn motstanderne.
 
Snow Castle Games AS får 500.000 kroner i tilskudd til Blåsbortøya (Hogworld 2), der en gruppe barn skal utforske, leke, bygge og plante en tilsynelatende ubebodd øy.

Disse har fått tilskudd tidligere:
Sarepta Studio AS får 1.500.000 kroner i tilskudd til PC- og VR-spillet Project Thalassa, en undersjøisk fortelling om et mystisk skipsforlis, og om menneskets psyke.
 
Arctic Hazard Game Studio AS får 2.000.000 kroner i tilskudd til Norse - et taktisk, turbasert spill basert på vikingtiden i Norden og England rundt år 800.
 
Ravn Studio AS får 2.500.000 kroner til Flåklypa Grand Prixen helt ny 3D-versjon av det klassiske spillet fra år 2000.
 
Loeding AS får 600.000 kroner i tilskudd til Last Days of Snowet eventyrspill som utforsker temaene identitet, bevissthet og hva det betyr å være et menneske i en tidsalder preget av intelligente maskiner.
 
Rock Pocket AS får 2.500.000 kroner i tilskudd til Voidcastet metroidvania-spill hvor spilleren får i oppgave å utforske et nødsignal fra det havarerte og forlatte romskipet Atromitos.
 

Medieval Kings
Medieval Kings fra Billionworlds AS

 

  • Magnus Tellefsen
    • Magnus Tellefsen

    • Dataspillrådgiver
    • Telefon: +47 404 36 301
    • E-post: magnus.tellefsen[@]nfi.no