Norsk filminstitutt

Denne uka lanseres ikke mindre enn tre nye norske spill.

mesmerNY
Mesmer fra Rain Games er et asv tre spill som lanseres denne uka

- Det er utrolig morsomt å følge norsk spillbransje for tida, og tre nye spill på ei uke er ikke akkurat hverdagskost. Det er ekstra morsomt å se at nykommeren, Try APT, som vant NM i Gameplay i fjor, nå lanserer sitt spill Terror Squid - ferdig utviklet for både pc og konsoll - i tillegg til en fysisk arkademaskin på utestedet Tilt i Oslo, sier Kaja Hench Dyrlie.

Alle de tre spillene har fått tilskudd fra NFI, som hvert år gir tilskudd til utvikling og lansering av norske dataspill. Fra neste år vil vi også gi tilskudd til formidling av dataspill. NFI forvalter også innkjøpstjenesten spill til bibliotekene, der man kan låne eller spille gratis på norske biblioteker.

- Vi satser enda mer på spill neste år, og er glade for å se en økning til spillfeltet i neste års statsbudsjett. Her økes bevilgningene til dataspill med 5 millioner kroner. Bevilgningen skal blant annet brukes til tilskudd til utvikling av dataspill helt frem til ferdigstilling, samt til formidling av dataspill, som datatreff og andre typer spillarrangement. 200.000 kroner settes av som oppstartsmidler til Dataspillsenteret i Bergen. Dette betyr enda flere norske spill og samlingspunkter for spillbransjen framover, sier Kaja Hench Dyrlie, spillansvarlig i NFI.

NFI tildelte i 2019 ca 27,5 millioner kroner til utvikling, lansering og internasjonal satsning på dataspill. Blant disse mottok 25 ulike titler utviklingstilskudd på til sammen 23 millioner.

Dette er de nye spillene:

Mesmer

Utviklet av Rain Games

Mesmer er et dypt narrativt sosialt overlevelsesspill hvor man inntar rollen som Teri, en revolusjonær leder på jakt etter innflytelse i lokalbefolkningen. Spillet lar deg selv velge hvordan Teri skal overvinne hjertene til Mesmers mange ulike sosiale lag - enten med sjarm, dyktighet og hjelpsomhet, eller ved hjelp av utpressing og trusler. Med folket i ryggen kan hun holde seg selv og sin pågående kampanje skjult for byens hemmelige politi, og med nok innflytelse kan revolusjonen gå sin gang i slutten av dagen. Mesmer foregår i samme spillunivers som selskapets tidligere utgivelser Teslagrad og World to the West.

Lanseres på PC 16. oktober

Fishing: North Atlantic

Utviklet av Misc Games.

Fiskesimulatoren Fishing: Barents Sea ble en internasjonal suksess, og spillet har gjort det spesielt sterkt i Nord-Amerika. Nå følger Stavanger-baserte Misc Games opp ved å flytte spillkartet over Atlanterhavet til canadiske Novia Scotia, hvor 25 båter og nye, varierte fiskemetoder som harpun og dypvannsliner tas i bruk for å høste havets gull i det lokale kystlivet. I spillet setter du ut på dyphavsfiske i egen fiskebåt, og må ved hjelp av GPS og ekkolodd navigere deg frem til dynamiske fiskeområder som styres av en avansert AI som tar hensyn til værforhold og vanntemperatur. Fyll kvotene for sverdfisk, tunfisk, snøkrabbe og hummer, og selg i et fiskemarked i stadig endring. Overskuddet brukes på oppgradering av offisielt linsensierte båter og utstyr.

Lanseres for PC 16. oktober

Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=Nhz7eqEDqyw

fishingNorth AtlanticNY
Fishing: North Atlantic

Terror Squid

Utviklet av Try APT

Klassisk «bullet hell» i nostalgisk utføring, ispedd en rekke moderne innovasjoner av sjangeren. Try APT vant førsteplass i NM i Gameplay (arrangert av NFI) med en prototype, og har i ettertid videreutviklet konseptet til en komplett spillopplevelse for PC, konsoll og arkademaskin på utestedet Tilt. I spillet er man sin egen verste fiende, da kulene man skyter ut for å få fart legger seg i bane rundt planeten, og gjør det stadig vanskeligere å navigere trygt før man detonerer alt og høster poeng. Enkle kontroller og det klassiske «lett å lære, vanskelig å mestre»-prinsippet appellerer til rekordjegere, perfeksjonister og alle som leter etter en genuin arkadeopplevelse i 2020.

Lanseres for Nintendo Switch og PC 15. oktober

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tzcUQUoK0Ko

 

TerrorSquid3
Terror Squid

 

 

 

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no